Verdens bedste brownies – hapsere til studenterkørsel

16x9
Brownies. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Start med at blande chiafrø med vand i en lille skål eller et glas, og sæt det til side.
  2. Bland mandelmel, hvedemel, kakao, natron og salt i en stor skål.
  3. Smelt smørbar i en gryde. Det må ikke brune eller boble, det skal bare smeltes.
  4. I gryden med smeltet smør tilføjes mandelmælk, rørsukker, farin, vaniljepulver, 130 gram hakket chokolade og de udblødte chiafrø. Rør det sammen til en ensartet chokoladesauce.
  5. Bland vådt og tørt, og tilføj hakkede nødder og de sidste 70 gram hakket chokolade. Dejen bliver skinnende og ret fast. Kom endelig ikke mere væske i, fordi du tror, at den er for tør.
  6. Bred dejen ud i et jævnt og glat lag i en form på cirka 30 gange 15 centimeter. Du kan eventuelt gøre dejen helt fin og glat ved at rulle på den med en kagerulle med et stykke bagepapir imellem.
  7. Bag ved 180 grader almindelig ovn i 25 minutter.
  8. Lad kagen køle helt ned, før du løfter den op ad formen og begynder at skære i den. Det tager mindst en time. Jeg har begået fejlen at skære for tidligt, og man fortryder det inderligt, fordi kagen simpelthen går i stykker. Den har først det helt rigtige bid og den rigtige konsistens, når den har fået lov at stå og køle ned. Så vær tålmodig, min ven!
  9. Skær brownien i cirka 24 stykker, og server den for eksempel med friske jordbær og lidt vaniljeis.