Mad

Yakiniku – grillet kød og grøntsager

Sværhedsgrad
Let
Personer
2
Tid
45 min + 20 min

Tilberedning

 1. FREMGANGSMÅDE: Start med at skylle og ordne kinakålen, og skil de hele blade fra hinanden. Kom dem derefter op i et stort fad eller en tupperware-container.
 2. Drys fint salt jævnt ud over kålen, og lad den trække i minimum 30 minutter.
 3. Bland soja, mirin, sesamolie, limesaft, revet hvidløg og sukker i en lille kasserolle. Varm op ved middelvarme, og rør ofte i det i cirka fem til ti minutter. Drys sesamfrø i blandingen, og skru ned på middelvarme. Sørg for, sukkeret er opløst, og sluk herefter.
 4. Blancher bønnespirerne i let kogende vand i cirka et minut. Kom dem herefter direkte i koldt vand, og lad dem køle helt af. Sørg for at dræne alt vandet fra spirerne inden næste proces.
 5. Bland soja, sesamolie, eddike, limesaft, salt og peber og sesamfrø i en skål, og hæld herefter blandingen over bønnespirerne.
 6. Sky kålen fri for overskydende salt, og dræn væsken ved at klemme bladene sammen. Når de er helt fri for væske, tørres de let med et rent viskestykke, hvorefter kimchi-basen fordeles jævnt ud over alle kålbladene. (Sørg for at bruge handsker til denne proces, da kimchi-basen er meget kraftig og stærk!)
 7. Kimchien skal trække minimum 30 minutter, men bliver endnu bedre, jo længere tid den står, da fermenteringsprocessen går i gang og blot giver retten mere smag.
 8. Skær oksekødet ud i gode store mundrette stykker, gerne med en tykkelse på cirka tre til fire millimeter. Arranger kødet flot på en tallerken.
 9. Skær grøntsagerne ud i store mundrette stykker, og arranger dem på en tallerken. Skil hjertesalatbladene fra hinanden, og arranger dem på tallerkenen. (Pensl dem gerne med lidt sesamolie, da dette gør grillprocessen endnu bedre.)
 10. Varm en grillpande op, enten på et blus på midten af bordet, udendørs, eller brug blot en normal stegepande. Grill herefter hvert stykke kød ganske kort tid på hver side, og steg grøntsagerne møre.
 11. Kødet spises ved at dyppe det i yakiniku-saucen, eller ved at placere et stykke kød i et salatblad og herefter komme lidt sauce og bønnespirer over.
 12. Kimchien spises som tilbehør til retten. Her kan man også vælge at supplere med ris.