Yoghurttrifli med hvid chokoladecreme

16x9
Yoghurttrifli med hvid chokoladecreme. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. HVID CHOKOLADECREME MED YOGHURT:
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Smelt chokoladen.
  3. Varm mælk, glukose og citronskal op til cirka 70 grader og tilsæt den drænede, udblødte husblas.
  4. Bland mælken i lidt ad gangen (ad cirka 4 omgange).
  5. Pisk det hele godt sammen indtil du får en skinnende, luftig creme. Gå ikke i panik, hvis det begynder at klumpe, bliv ved med at tilsætte mælk og rør godt rundt.
  6. Lad cremen afkøle til cirka 35 grader. Tilsæt derefter fløden og rør rundt.
  7. Tilsæt yoghurt og dæk chokoladecremen med film – filmen skal røre ved cremen og være helt tætsluttende - og lad den stå på køl i et døgn.
  8. KARAMELISEREDE NØDDER:
  9. Smelt sukker til karamel i en lille gryde.
  10. Tilsæt nødder og rør godt i 2-3 minutter.
  11. Tag gryden af varmen og hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.
  12. Hak nødder i små stykker.
  13. TILBEREDNING:
  14. I en glasskål eller et glas.
  15. Tilsæt en ske med de knuste cookies.
  16. Derefter en ske marinerede jordbær og lidt af den hvide chokolade yoghurtcreme.
  17. Gentag to gange for at skabe den visuelle effekt af en trifli.