Derfor er badedragten tilbage i modebilledet

-

Bikinien er ikke længere den eneste rigtige løsning, hvis man vil se trendy ud på stranden: Efter flere årtier er badedragten nemlig atter blevet en del af modebilledet.

I mange år har badedragten været noget, som de fleste enten forbandt med professionelle svømmere eller med en hedengangen tv-serie om storbarmede livreddere og deres dramatiske arbejdsdage på de californiske sandstrande.

Men nu er badedragten tilbage, så i den forestående badesæson kan man forvente at se mange af strandens kvindelige gæster skifte bikinien ud med et alternativ, som dækker lidt mere af kroppen.

Det sker ifølge modeblogger Frederikke Toftsø som et led i en retrobølge, der bringer efterkrigstidens store modehits i spil på ny.

- Badedragten har sådan set aldrig været helt væk fra modebilledet, men da bikinien kom til, blev den lagt lidt på hylden. Men nu er den altså tilbage igen, forklarer modebloggeren, der har set nærmere på den nye tendens.

Og nu hvor badedragten er tilbage, er det især retrostilen, der er hot. Derfor kan man forvente mange 50’er-, 60’er- og 70’er-snit i det udvalg af badetøj, som for tiden finder vej til hylderne i tøjbutikker landet over.

Det fortæller modebloggeren, der dog understreger, at det tildækkede look bestemt ikke behøver være kedeligt:

- Det look som vi kender fra Baywatch, hvor nedringningen er dyb og benåbningen går meget højt op, er også på vej tilbage, forklarer hun med henvisning til 90’ernes store tv-hit, der som bekendt havde en – nærmest ikonisk – lycraklædt Pamela Anderson på rollelisten.

I klippet over artiklen kan du få modebloggerens tips til, hvad du skal holde øje med, hvis du vil ud og investere i en moderigtig badedragt til den forestående badesæson.

Du kan også se hele søndagens udgave af Go' morgen Danmark på TV 2 Play.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.