'Naturen LIVE': Derfor er der trekantsdrama i storkereden

Lars Ostenfeld har været i Sønderjylland for at se, hvordan det går med storkeparret, der yngler for rullende kamera, og her fik han fortalt en rørende historie om den tidligere hanstork i reden.

Lige nu hersker der fred og idyl i den storkerede, som 'Naturen LIVE - forårskuller' livestreamer fra, hvor et storkepar skiftes til at ruge på fem æg, som forventes at klække i begyndelsen af juni.

Men stemningen kan meget hurtigt vende, fortæller fotograf Lars Ostenfeld, der netop har været et smut i Sønderjylland for at se og filme storkene.

- Jeg blev inviteret på kaffe og småkager af bondemanden, der bor her, og indenfor i hans garage var væggene tapetseret med avisudklip af hans stork. Han fortalte mig den rørende historie, at han har haft hanstorken Carlson i tre år, og han fløj ikke sydpå til vinter ligesom alle de andre storke, men forblev i stedet i Danmark.

- Derfor måtte bondemanden passe og fodre ham, nærmest som en hund, og han blev så tam, at han stod i indkørslen og ventede på ham, siger Lars Ostenfeld til tv2.dk.

- Hvert år har Carlson ventet på, at hans 'kone' kom tilbage til reden, men i år blev han hurtigt utålmodig på grund af det tidlige og milde forår og kunne ikke forstå, hvor hun blev af. Derfor er han taget til Tyskland og har fundet en ny 'kone' dernede.

Der er tale om et vaskeægte trekantsdrama, forklarer Lars Ostenfeld. For i mellemtiden er Carlsons tidligere 'storkekone' kommet hjem med en ny 'storkemand', og det er dem, der ligger på reden lige nu, som du kan se i klippet øverst i artiklen.

- Nu er bondemanden meget spændt på, om Carlson vender tilbage for at lede efter sin gamle 'kone'. Hvis han kommer tilbage, bliver der slåskamp, for han vil i så fald tage kampen op med den anden han og smide æggene i reden ud. Det håber vi selvfølgelig ikke sker. Men bondemanden er ked af at have mistet sin gode ven Carlson, siger Lars Ostenfeld.

Du kan følge det mulige drama i storkereden via live-signalet, som du kan se her. Den stork, der har en ring om benet, er hannen, mens den anden er hunnen. Sidstnævnte kommer muligvis fra Polen, hvor man ikke bruger ringmærkning, forklarer Lars Ostenfeld.

Du kan se Lars Ostenfelds videooptagelse fra storkereden i det sønderjyske øverst i artiklen. Du kan desuden følge ham rundt i det danske forår via hans Instagram-konto.

'Forårskuller' på sociale medier

  • Du kan tage del i samtalen om foråret på TV 2 FRIs Facebook-side. Husk at hashtagge dine opslag med #naturenlive
  • dette digitale Danmarkskort kan du se, hvilke naturoplevelser- og iagttagelser andre deler på de sociale medier. Her kan du se, hvordan du selv bidrager til kortet

Sådan sender du dit bidrag ind

  • Lav videooptagelser, eller tag billeder af din have, der springer ud, rævegrave, dyrehuler, fuglereder med aktivitet eller andet, der står i forårets tegn
  • Send dit bidrag ind ved at skrive en mail til foraar@tv2.dk eller via TV 2 FRIs Facebook-side