Mad

Gateau Marcel med urter og blomster

Personer
10
Tid
20 min + 40 min

Tilberedning

  1. Chokolade, smør og halvdelen af sukkeret smeltes over et vandbad.
  2. Når chokolademassen er lunken igen røres æggeblommerne i.
  3. Husk, det skal være kølet ned til under 70 grader, ellers koagulerer æggeblommerne.
  4. Pisk æggehvider og sukker, til du får en flot marengs.
  5. Smør en springform grundigt med smør, og drys sukker i, så det sætter sig i hele springformen.
  6. Vend halvdelen af chokolademassen og marengs sammen, og hæld det i springformen.
  7. Kom springformen i en ovn og bag kagen i 25-30 minutter ved 170 grader.
  8. Kagen puster sig op som en souffle under bagningen, men vil falde sammen igen ved afkøling.
  9. Afkøl kagen i mindst en halv time.
  10. Vend resten af marengs og chokolademasse sammen, og hæld det over den afkølede kage.
  11. Kom kagen i fryseren.
  12. Den skal serveres halvfrossen.
  13. Inden servering pyntes med citronmelisse, rød skovsyre og stedmorblomster.
  14. Til sidst drysses lakridspulver over kagen.