- Personer
- 10
- Tid
- 20 min + 40 min
Tilberedning
- Chokolade, smør og halvdelen af sukkeret smeltes over et vandbad.
- Når chokolademassen er lunken igen røres æggeblommerne i.
- Husk, det skal være kølet ned til under 70 grader, ellers koagulerer æggeblommerne.
- Pisk æggehvider og sukker, til du får en flot marengs.
- Smør en springform grundigt med smør, og drys sukker i, så det sætter sig i hele springformen.
- Vend halvdelen af chokolademassen og marengs sammen, og hæld det i springformen.
- Kom springformen i en ovn og bag kagen i 25-30 minutter ved 170 grader.
- Kagen puster sig op som en souffle under bagningen, men vil falde sammen igen ved afkøling.
- Afkøl kagen i mindst en halv time.
- Vend resten af marengs og chokolademasse sammen, og hæld det over den afkølede kage.
- Kom kagen i fryseren.
- Den skal serveres halvfrossen.
- Inden servering pyntes med citronmelisse, rød skovsyre og stedmorblomster.
- Til sidst drysses lakridspulver over kagen.