Syg under rejsen: Dette land giver dig racermave

16x9

Det et især én feriedestination, som giver danskerne problemer med maven.

Der er især ét land, der udfordrer danskernes maver.

- En af de mest gængse typer af sygdom under ferierejser er dårlig mave. Det kommer af, at der er andre bakterier i vandet som man bader i, og det vand man drikker, forklarer Dan Petersen fra SOS International. Han sidder i afdelingen, der hjælper danskere, som kommer galt afsted under rejsen.

Det er SOS International, der tager sig af blandt andet hjemtransport, når danskere kommer til skade under rejsen. SOS International håndterer alle sager på vegne af den offentlige rejsesygeforsikring og derudover for 16 af de største Nordiske forsikringsselskaber. En stor del af danskernes sygdom under rejse, er derfor registreret her.

Husk stop-tabletter

Dan Petersen har et klart bud på det land, der ligger på førstepladsen, når det kommer til problemer med eksempelvis madforgiftning.

- Egypten er lidt kendt for at være en feriedestination, hvor et hav af turister får diarré, når de er dernede, eller når de kommer hjem, siger han.

- I Grækenland og Tyrkiet er der færre tilfælde af dårlig mave end i Spanien. Men Egypten er absolut topscorer. Så sørg for at have stop_-tabletter med, da man ellers kan få ødelagt sin ferie, siger Dan Petersen.