Guide til singlen, parret og familien: Her skal du tage på sommerferie

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, så hvis du endnu ikke har bestilt rejsen, så er det nu, du skal rykke. TV 2 har samlet de bedste destinationer

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, så hvis du endnu ikke har bestilt rejsen, så er det nu, du skal rykke. TV 2 har samlet de bedste destinationer til singlen, parret og børnefamilien.

Singleferie: Oplevelsesferie med charme og og hygge
Rejser man helt alene, er det oplevelser, der er i fokus. Men rigtig mange singler vælger også at rejse med en ven eller veninde. Her anbefaler Stig Elling en storbyferie i det sydlige Europa.

- Nice, Barcelona, Budapest, Paris eller Rom er meget populære, fordi de har gode indkøbsmuligheder, store oplevelser, hygge og charme, fortæller Stig Elling.

Men er man mere til sol og strand, anbefaler rejseeksperten Spanien, Tyrkiet og Grækenland.

- Ud over strandlivet er der også gode madoplevelser og atmosfære. Det er faktisk de samme destinationer, som også er gode, hvis man er på parferie, siger Stil Elling.

Paris er sagen for singler.
Paris er sagen for singler. Foto: Scanpix

Parferie: Børnefri hoteller og hyggelig atmosfære
Dette er ferien, hvor der er fokus på at nyde partneren og de romantiske omgivelser. Børnefri hoteller har topprioritet her.

- Generelt betyder det meget for folk, hvilket hotel de bor på. For mange par er det vigtigt, at de andre gæster, der bor der, er over 17 år. Så kommer der en afslappet stemning, og i stedet for en klovn er der måske en hyggepianist, der spiller om aftenen, siger Stig Elling.

Destinationerne skal helst emme af atmosfære, og der skal være mulighed for at være alene.

- Kreta er virkelig et skønt sted som par, men Italien har også perler som Sicilien og Sardinien. Der er atmosfære, og man kan leje en bil og køre ud til hyggelige områder, hvor der er store oplevelser, fortæller Stig Elling.

Kreta er lige stedet, hvis du skal på parferie.
Kreta er lige stedet, hvis du skal på parferie. Foto: Scanpix

Børnefamilien: Billig strandferie med oplevelser
Hvor du skal tage på ferie, hvis du har børn, afhænger af børnenes alder, men en god rettesnor er, at der skal være strand og underholdning til børnene. Endelig skal det være billigt, når hele familien skal afsted. Bulgarien er et godt bud på sådan en destination.

- Den er meget populær blandt børnefamilier, fordi der er kilometerlange sandstrande, et lækkert klima sommeren igennem, og så er det en af de billigste destinationer i Europa, fortæller Regitse Cecilie Rosenvinge, rejseekspert og blogger på thecopenhagentraveler.com.

Skal det være lidt mere eksotisk, er et oplagt valg Tunesien.

- Nogle af de bedste badestande i Middelhavsområdet ligger i Tunesien og samtidig kan man tage en dagstur til Sahara og opleve det, siger Regitse Cecilie Rosenvinge, der anbefaler at tage en tur til hovedstaden Tunis, hvor den tunesiske kultur skinner igennem.

Blandt de lidt glemte destinationer anbefaler Regitse Cecilie Rosenvinge Madeira, der har et behageligt klima og en fantastisk natur. I den mere klasssiske ende fremhæver hun Marmaris i Tyrkiet

- Marmaris ligger på den ægæiske kyst tæt på de græske øer, så hvis man er glad for at rejse i Grækenland, er det et godt alternativ. Der er lækkert klima. Marmaris er en rigtig hyggelig by med nogle små snoede gader og en hyggelig havn.

Tunesien er en god destination til børnefamilien.
Tunesien er en god destination til børnefamilien. Foto: Scanpix

I indslaget øverst i artiklen kan du høre mere om destinationerne til børnefamilierne, mens du nedenfor kan se, hvordan du finder de billigste flybilletter.