Rejser

Se en ufo og en to-hovedet kalv i din ferie

Når familien har prøvet Tivoli, Legoland og Sommerland Sjælland, så er det tid til at gå på opdagelse efter alternative seværdigheder.

Hvis du holder sommerferie i Danmark er der mange andre steder, du kan besøge med hele familien - udover de klassiske forlystelsesparker.

Highways.dk har samlet 10 alternative turistmål - se nogle af dem her

1. Elia, Herning

En gigantisk ufo på den jyske hede, var det noget? Så besøg Ingvar Cronhammar's gigantiske stålskulptur, Elia, der troner med fire 'skorstene' ved Birk Centerpark. Den tiltrækker lyn, så hold dig væk i tordenvejr.

2. Zoologisk Museum, Grindsted

Her er der udstoppede dyr overalt - også de mere bizarre af slagsen så som en tohovedet kalv. Museet er ikke helt nyt og har ikke længere faste åbningstider. Men du kan altid få en rundvisning af grundlæggerens svigersøn.

3. Labyrinthia, Silkeborg

En hel park med labyrinter syd for Silkeborg. Der er 3D-labyrinten, vandlabyrinten og Trojaborg-labyrinten.

4. Verdenskortet i Klejtrup

Du kan se hele verden fra bredden af Klejtrup Sø. Den er skabt med hjælp fra kampesten, græs og lavt vand af Søren Poulsen fra 1944 til 1969. Du har blandt andet set stedet i tv-serien 'Charlot & Charlotte'.

5. Sparebøssemuseet, Randers

Her finder du ca. 3500 sparebøsser - den ældste fra 1650 og den yngste er fra 2008. Museet finder du under Sparekassen Kronjylland i Middelgade i Randers.

Se flere bud på alternative seværdigheder i Danmark ved at følge linket i boksen til højre.