Rejser

Guide: Byt bolig i ferien

Få tips til, hvordan du bytter din bolig med andre familier i andre lande i ferien.

Et hus på stranden på Hawaii, en lille lejlighed i Berlin eller måske et hus til hele storfamilien midt i Toscanas vinmarker? Måske sidder der faktisk familier disse steder i verden, der gerne vil bo i dit hus eller lejlighedn i Danmark i ferien.

Og så kan I jo bare bytte. For hvis du gerne vil gå uden om rejsebureauerne eller gerne vil have en billigere ferie, kan boligbytte måske være noget for dig.

Ferie-boligbytteri foregår på den måde, at du opretter en profil på en af byttesiderne. Du beskriver din bolig - hvor den ligger, hvor stor den er, osv, og så kan du oplyse, hvor du gerne vil holde ferie og hvornår.

Hvis der er nogen, der matcher dine ønsker, kan de kontakte dig eller du kan kontakte dem. Hvis begge parter er interesserede i at bytte jeres boliger, arangerer I selv alt det praktiske med hvornår I skal bytte, hvor lang tid, hvordan I skal udveksle nøgler m.m.

Find din ferie-byttebolig her

Hjemmesideekspert Anders Buch og boligbytter Kathrine Hagan anbefaler følgende boligbyttesider:

Homeexchange.com

Intervac-homeexchange.com

Homelink.org

Hjemmesideekspert Anders Buch har undersøgt de forskellige boligbytte-sider.

Han anbefaler, at man bruger de største - af den simple grund, at der er et større udvalg.

Billigt med tidskrævende

Alle kan være med til at bytte bolig, uanset om man bor i en stor villa, en lille lejlighed eller et parcelhus fra 1960'erne.

Ifølge Anders Buch er det en billig måde at holde ferie på, for man bytter lige over og skal ikke betale for bytteriet, men du skal bruge lidt tid på at få boligen byttet.

"Det kræver ldit arbejde at finde en bolig som passer til jeres ønsker med hensyn til by og land, plads og tidspunkt - og samtidig har nogle beboere, som gerne vil bytte til jeres bolig," siger Anders Buch.

I videoklippet øverst kan du møde den erfarne boligbytter Kathrine Hagan, der har holdt ferie i andre mennskers hjem de sidste 12 år. Hør hendes erfaringer med at bytte bolig med andre familier.