Rejser

Ferietips: Undgå de andre turister

Turkisblåt vand, palmer, ferieparadis - og fyldt med turister! Leder du også efter feriestedet, hvor du ikke er en ud af tusind danskere? Se rejsebureauernes egne anbefalinger her.

Drømmer du også om en ferie til Europas lækre strande, Egyptens kulturskatte eller Thailands skjulte paradiser, så giver tv2.dk dig her en guide til sommerens alternative feriedestinationer - fri fra de andre danske turister.

For de er nemlig at finde, både her i Europa og i turisternes mekka i Egypten og Thailand.

Og ofte behøver du ikke kigge så langt væk fra de såkaldte mekkaer.

For vil du have Europas skjulte skatte for dig selv, foreslår for eksempel både Falk Lauritsen rejser og FDM Travel, at danskerne rent faktisk tager til Mallorca - stedet som mange danskere aldrig ville opfatte som uspoleret.

"Men det er faktisk vores bud," siger Jesper Ewald, indkøbs- og produktionschef fra FDM Travel.

"Vil man have autencitet og nærhed til landskabet er det et perfekt sted for danskerne at tage hen. Til livsnydere og forkælelse."

Jesper Ewald snakker dog ikke om Palma eller Alcúdia, som de fleste kender spanske Mallorca for. Han snakker om de ægte mallorcinske bjerglandsbyer, der stadig den dag i dag er upåvirket af turismen.

Fincaerne, som er Mallorcas gamle herregårde og landsteder, ligger lidt inde i baglandet mellem bjerge og landlig idyl. Her er gamle vingårde sat i stand og ombygget til romantiske familiehoteller.

"Mallorca har på sin vis formået at finde de nye værdier frem og stadig fremstå som en fantastisk perle," siger Jesper Ewald fra FDM Travel.

Falk Lauritsen giver også FDM Travel ret og lister også Mallorca, som en af deres skjulte perler uden alt for mange turister.

"Port Soller i nordvest med skov og bjerge er dejlig lokalt og et rigtig godt sted, hvis man som par ønsker en ferie uden at være overrendt af andre turister," siger Søren Buchbjerg, der er salgs- og marketingsdirektør hos Falk Lauritsen.

Rejs på egen hånd i Grækenland

Han anbefaler også danskerne til at tage til det græske øhav. Trods populariteten er der stadig meget uspoleret natur at finde.

Søren Buchbjerg foreslår for eksempel Votsalakia på Samos' sydkyst, som er et område uden for den gængse turistfælde med en dejlig sandstrand og et børnevenligt område.

"Hvis man bare bevæger sig lidt ud på egen hånd, ligegyldigt, hvilken ø eller land du er i, så er der mange fantastiske steder at finde, hvor de andre turister ikke er kommet hen. Så bare af sted," siger Søren Buchbjerg, der bliver bakket op af salgsdirektøren fra Star Tour, Stig Elling.

"Samos er et godt bud, og herfra kan man på egen hånd selv sejle ud til nogle af de mindre øer som for eksempel Patmos. Man skal ikke mere end tyve minutter væk i bil, så har du det meste for sig selv, om det så er Spanien, Grækenland eller Tyrkiet," siger salgsdirektøren.

Han anbefaler også Sicilien eller Tunesien, hvis man søger lidt fred og ro.

"På grund af de uroligheder, der har været, er de kommet lidt bagud i turismen og kan derfor godt være et godt sted at tage hen nu," foreslår Stig Elling.

Thailands skjulte skatte

Også de mere eksotiske feriesteder har mindre turistet områder. Så drømmer du om de thailandske paradiser, men orker ikke turistmekkaet i Phuket og Krabi, er der også gode tips at hente fra rejseselskaberne.

"Hvis man vil have en rigtig 'bounty'-fornemmelse og finde de uspolerede strande, skal man tage til Koh Kood. Det er et lækkert naturreservat og koster næsten det samme som til de store turiststeder," fortæller Jesper Ewald, indkøbs- og produktionschefen fra FDM Travel.

C&C Travel er enig, men anbefaler også Koh Mook og Koh Ngai i Sydthailand, hvis man vil have den ultimative paradis-følelse væk fra de danske turister.

"Her er strandene meget smukkere og der er mere isoleret, end hvis man tager til Phi Phi øerne eller Phuket," fortæller Stina Sørensen, der er Thailand-ekspert hos C&C Travel.

Genopdag 80'ernes hippie-paradis

Hvis man ikke har trang til en ti timeres flyvetur til Thailand, er de eksotiske steder også at finde tættere på. Blot en times kørsel fra Sharm El Sheik i Egypten ligger Dahab.

"For tyve år siden var det kendt som et hippiested, "Egyptens Goa", hvor man boede i stråhytter på de stenede strande, spiste mad fra åbent ildsted og kom tæt på beduinerne," fortæller Egypten-ekspert Louise Alkjær fra Atlantis Rejser.

"Her er stadig lidt "skævt" og ikke så mange mennesker som i Sharm, men her er også gode, internationale hoteller og fine sandstrande."

Hun anbefaler det som det perfekte feriested for vennepar eller yngre familier, der gerne vil have lidt mere fred og ro.

For de mere kulturelle rejsende foreslår de Taba.

"Det er et sted, der kan danne udgangspunkt for udflugter til seværdigheder, der virkelig siger spar to: Petra i Jordan, Jerusalem i Israel, Skt. Katharina-klosteret i Sinai og selvfølgelig pyramiderne og Det Egyptiske Museum i Cairo," siger Louise Alkjær.

"Men også sandstrande, skønne hoteller, krystalklart vand og god mad. Afgjort et sted for familier eller par, der gerne vil slappe af."

Se videoen forneden og hør Timm Vladimir og Katrine Engbergs bud på tre uopdagede rejsemål i og uden for Europa.