Få plads til det hele i kufferten

Kender du også situationen, når lynlåsen bare ikke vil lukke, du klemmer alt, hvad du kan på den, slæber den fra sengen og ned på gulvet, kigger opgivende på den og sætter dig til sidst oven på låget og hopper lidt.

Kufferter er alt for små til alt det tøj, kvinder genre vil pakke med på deres ferie. Der skal være plads til både sko, hårtørrer, makeup og tøj til enhver situation.

Ann-Alicia Thunbo Ilskov er tidligere husholdersker for kongehuset, og har gode erfaringer med at pakke kufferten. Og fyldt med gode råd.

"Det første, man selvfølgelig skal gøre, er, at starte med at lægge alle tingene ud på sengen og skabe dig et overblik over, hvad det er du har tænkt dig at tage med og se, om der er noget du kan undlade," råder Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Derefter anbefaler hun, at man pakker kufferten som i en lagkage.

"Det allerbedste er, at pakke den i tre lag, så man starter med det tungeste i bunden ned mod hjulene, som sko og toiletsager," fortæller hun.

Det næste lag skal så være t-shirts og bukser, som kan rulles. Det er vigtigt, at tøjet gerne må blive krøllet.

"Det som så ikke må krølles, som for eksempel skjorter eller kjoler, skal så lægges pænt i det tredje lag," siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Som det øverste lag, skal man lægge noget, som gerne må blive krøllet, som tshirts eller en sweater, som sørger for, at det nedenunder ikke bliver krøllet.

Vigtige tips og tricks

Sko og støvler: Fyld dem med strømper, undertøj eller badetøj, så det ikke fylder alt for meget. Læd derefter skoene ud i siden på kufferten hele vejen rundt i kanten.

Toiletsager: Pak aldrig dine toiletsager i en toilettaske, hvis du skal op at flyve. Cremer, parfumer og tandpasta kan springe og svine ud over hele tasken, hvis de ikke kan holde til trykket i flyet. Pak det derfor i en almindelig plasticpose med genluk er plastiklynlås.

Bælte: Bæltet kan enten pakkes i skjortekraven for at sørge for, at kraven bliver holdt på plads og ikke krøller, eller det kan pakkes i siden hele vejen rundt i kanten på kufferten. Så sparer man meget plads.

Krøllet tøj: Hvis tøjet er blevet krøllet, anbefaler hun at man hænger tøjet op på badeværelset, lige så snart man er ankommet til hotellet. Når man så går i bad vil dampen sørge for, at det bliver krøllet ud igen.

Jakkesættet eller jakker skal man vende vrangen ud på (pånær ærmerne) og folde den. Det gør, at den ikke bliver krøllet eller nusset i kufferten.

Se videoen foroven og se, hvordan de tre lag skal pakkes og klik på linksene i linkboksen oppe til højre i artiklen for at se, hvad du ikke må glemme i kufferten, og hvad du ikke må pakke i kufferten.