Rejser

Tip til alternative romantiske storbyferier

Alle kender Paris, Rom og Barcelona som de perfekte destinationer, til en romantisk ferie med kæresten. Men vil man undgå de andre turister og måske finde forelskelsen i en by, som alle andre ikke også har et romantisk forhold til, findes der gode alternativer.

Tom Nørgaard fra 'Turen går til' ved, hvad han snakker om. Han er redaktionschef og har forfattet flere af Politikens 'Turen går til'-bøger. Og så har han lige været på en lang togtur gennem Europa, hvor han har besøgt 14 forskellige byer. Han giver tip til kæresteparrene, der gerne vil finde nogle gode alternativer til romantiske storbyer.

Alternativ til Paris:

Paris er kærlighedens by, men er også en by med høje priser og dyre fristelser for de sarte sjæle. Derfor foreslår Tom Nørgaard, at man tager et par timer væk fra byen i tog og i stedet for udforsker den franske by Lyon.

"Lyon er en rigtig spændende by, og den er nem at komme til, hvis man flyver til Paris. Den er romantisk, fordi det er en gammel by og samtidig en moderne by. Det er en gammel romersk koloni og er derfor meget rustik. Og så er der en masse liv og en rigtig god madkultur," fortæller Tom Nørgaard.

Han mener, at man sagtens kan få et fint indtryk af byen på en dag eller to, men en forlænget weekend ville være det optimale.

Alternativ til Rom:

Alle veje fører til Rom, og det er måske også derfor, at det er landets mest befolkningsrige by og fyldt med turister. Det kan derfor være svært at snuse til romantikken og finde en stille stund for sig selv. Tom Nørgaard foreslår derfor Milano, som den nye romantiske by i Italien.

"Milano er godt nok mest kendt som en messe- og konferenceby, men der er gode muligheder for at flette fingre i de hundrede år gamle sporvogne, drikke espresso ved disken i ældgamle kaffebarer eller sidde på fortovscafeer, der dyrker det særlige 'aperitivo-fænomen', hvor man får en hel buffet med i fyraftensdrinken," fortæller Tom Nørgaard.

"Det er en anderledes by end Rom, hvor det hele er spredt lidt mere ud og man skal lede lidt efter tingene. Men når man finder dem, er det en super by."

Andre alternative storbyer til den romantiske ferie:

Tom Nørgaard har også flere andre storbyer, som han vil anbefale. Hvis man gerne vil på romantisk tur til Firenze anbefaler han, at man kombinerer turen med Bologna i Italien.

Desuden er både Beograd i Serbien og Antwerpen i Belgien også med på hans liste over alternativer sammen med Madrid i Spanien.

Klik på videoen og hør, hvad 'turen går til'-forfatteren har at sige om de andre byer