Her er verdens bedste hotel

Luksus er ikke længere tilstrækkeligt, når alverdens rejsende skal finde et sted at overnatte - de vil have autenticitet og eventyr.

Læserne af det velrenommerede amerikanske rejsemagasin Travel & Leisure har netop kåret verdens bedste hoteller. Og her er det ikke bare rå luksus, der er målestokken. Mindst ligeså vigtig er stedets autencitet samt den stemning og følelse, et ophold giver gæsterne.

Og listen som indeholder de 50 bedste hoteller verden over viser, at flere og flere har fået øjnene op for, at sådanne steder ofte findes udenfor alfarvej. For første gang er et hotel på Påskeøerne således blandt det 50 mest populære i verden, ligesom 6 af hotellerne i top ti ligger i Afrika.

Samtidig beholder Asien sin position som turistmagnet, hvor Bangkok, der er kåret som mest populære by i verden, har to hoteller på listen blandt verdens 50 bedste.

Folk vil have eventyr og oplevelser

De 50 hoteller, som er kåret til verdens bedste af Travel & Leisures læsere, er udvalgt blandt tusindvis af kandidater, og læserne har vurderet en lang række parametre som værelser, beliggenhed, service og mad, samt hvorvidt man får valuta for penge.

"Fjerntliggende og eksotiske rejsemål er det folk søger. Listen præges af steder, der giver indtryk af autencitet og eventyr," siger Travel & Leisures redaktør, Nancy Novogrod, og henviser til, at afrikanske vildmarkshoteller indtager toppen af listen foran både indiske ressorts og eksklusive storbyhoteller verden over.

Nedenfor kan du se listen over de ti hoteller, der i følge de amerikanske læsere af Travel & Leisure, er verdens bedste samt se lidt nærmere på det hotel i Tanzania, de er kåret som det bedste i verden lige nu.

Verdens bedste hotel

Singita Grumeti i Tanzania indtager førstepladsen på listen og snupper dermed titlen som verdens bedste hotel i 2011.

Hotellet består de to hytteområder Sasakwa og Faru Faru samt den luksuriøse safaricamp Sabora, der alle ligger i et vildtreservat i nationalparken Serengeti.

På Singita Grumeti bor man i fornemme suiter eller luksuriøse telte midt i naturen omgivet af elefanter, bøfler, sebraer og gazeller.

I galleriet i linkboksen ovenfor kan du se billeder fra alle hotellets afdelinger: Sasakwa, Faru Faru og Sarbora. Nedenfor kan du se listen op til og med de ti bedste hoteller:

  1. Sabi Sands viltreservat, Sydarika
  2. Royal Malewane, Krugerparken, Sydafrika
  3. Ol Donyo Wuas Lodge, Kenya
  4. Oberoi Udaivilas, Udaipur, India
  5. Triple Creek Ranch, Montana, USA
  6. Mandarin Oriental, Chiang Mai, Thailand
  7. Oberoi Rajvilas, Jaipur, India
  8. Kirawa Camp Western, Tanzania
  9. Serengeti Migration Camp, Tanzania

Kilde: Travel & Leisure