Rejser

Verdens bedste alternative rejseoplevelser

Vi kender alle Grand Canyon, Pyramiderne, Great Barrier Reef og de smukke landskaber i thailandske Koh Phi Phi. Men der findes alternativer, som rent faktisk er lige så, og om end ikke mere, fantastiske. Og ofte med færre turister.

Mange af verdens flotte naturvidundere er et besøg værd for alle, netop fordi de er vidundere. Men det gør dem ofte også meget turistet og derfor svært at have for sig selv.

Men naturskønne landskaber og fantastiske kulturskatte kan også findes andre steder i landene, hvor du kan komme hjem med en mere unik oplevelse.

Rejseeksperter fra FDM Travel, C&C Travel og Kilroy Travel har givet deres bud på alternative oplevelser på syv af verdens naturvidundere og kulturskatte.

1. Alternativ til Grand Canyon:

Hvis man skal til USA og gerne vil opleve noget storslået natur, findes der et alternativ til det fantastiske Grand Canyon. Både FDM Travel og C&C Travel er enige om, at Bryce Canyon er et besøg værd.

"Her er naturen som ingen andre steder," siger Oliver Svanholm fra C&C Travel til tv2.dk.

Bryce Canyon er et hav af sandstenssøjler, der strækker sig op mod himlen, som har brugt milioner af år på af forme sig. Man kan gå rundt imellem dem på små stier og føle sig som en lille myre imellem de kæmpe blokke.

FDM Travel beskriver det som et sceneri, der leder tankerne hen på forstenede flammer.

Kilroy Travel foreslår også Canyon Lands som et alternativ til det mægtige Grand Canyon.

"Canyon Lands gennemskæres af tre floder og har en lang række kløfter og dale, der gør det til et slaraffenland for folk, der elsker en aktiv ferie," fortæller Kilroy Travels USA ekspert.

2. Alternativ til Niagara Falls:

Det voldsomme og imponerende vandfald på grænsen mellem USA og Canada, Niagara Falls, er et særsyn for sig selv, og har ikke sin mage nogen steder i USA. Men vil man have store vandfald sammenkædet med smuk natur findes der et godt alternativ.

"Indrømmet - Ingen andre vandfald i USA er så voldsomme og imponerende som Niagara Falls. Men i Yosomite Nationalpark i Californien kan man se fantastiske vandfald," fortæller eksperten fra FDM Travel.

Og C&C travel giver dem ret og smider bonussen oveni, at det også er her, at nogle af verdens største træer befinder sig.

Yosemite National Park åbenbarer sig med en kombination af frodige grønne farver i bunden af dalen, blandet med stejle klippeformationer og meget høje vandfald.

Også Havasu Falls ved Grand Canyon skiller sig ud, hvis man spørger Kilroy Travels. Det er et smukt vandfald, der løber ned i turkistblåt vand. Det, der gør det ekstra unikt er farvespillet det skaber midt i det rødbrune klippefarver, der findes over alt ved Grand Canyon.

3. Alternativ til Pyramiderne:

Hvis man skal til Egypten og vil se Pyramider, så skal man gøre det. Pyramiderne har ikke noget sidestykke og skal opleves, hvis man er i Egypten. Men vil man udforske andre kulturskatte i Egypten, som er mindst lige så fascinerende som de enestående pyramider, så har Kilroy Travels et godt bud på, hvad det kan være:

"Så tager man metroen i Cairo og stiger af ti stop fra Tahirpladsen mod syd. Her oplever man det ægte Egypten, hvor mændene spiller backgammon på torvet, hvor drengene render rundt og faldbyder myntete, hvor damerne steger kebab. Det er en fantastisk stemning," fortæller eksperten fra Kilroy Travels.

FDM går lidt i en anden retning, og peger på Luxor, hvis man vil opleve kulturskatte i Egypten.

"I Luxor ligger næsten hele Egyptens historie, Luxor Templet, hvor der hver aften er stort lysshow over templet med fantastiske fortællinger om tiden dengang faraoerne gik på gangene i templet. Men den største oplevelse er kongernes grave, som ligger på den anden side af Nilen. At komme ned i de kæmpe grave og se, hvad de har fundet af guld. Der ligger sikkert mange endnu, der ikke er fundet," siger FDM Travels.

4. Alternativ til Machu Picchu:

I Peru kan man tage til Machu Picchu og se det formidable inkarige. Men turen derop er lang og lidt besværlig. Desuden kan man opleve inkaerne på andre måder.

"Vi anbefaler at besøge Titicaca søen, der ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia. Søen ligger 3800 meter over havet, og er verdens højest beliggende sejlbare sø. Vil man have en fantastisk natur og kultur oplevelse, kan man overnatte hos de lokale Uro indianere, der bor på de 42 flydende øer. Øerne er lavet som tømmerflåder af totora-rør, en plante der vokser på havets bund. En fantastisk anderledes oplevelse og måde at udforske Peru på," siger Oliver Svanholm fra C&C Travel.

Ifølge FDM er Cuzco byen og Den hellige dal i Peru også et besøg værd. Cuzco var den største by og hovedstad i Inka-imperiet

"Den hellige dal i Peru kaldte inkaerne for "Jordens spejlbillede af mælkevejen", men måske opstod navnet også, fordi inkaerne her arbejdede meget med naturmedicin. Befolkningen i den hellige dal er i sig selv en oplevelse, fordi de stadig lever og klæder sig som dengang," lyder det fra FDM Travel.

5. Alternativ til Koh Phi Phi og Krabi

Vil man til smukke Thailand og opleve de hvide paradisstrande, er der mange muligheder. Mange til til Koh Phi Phi, hvor filmen 'The beach' med Leonardo Di Caprio blev filmet. Men det kan hurtigt blive en slatten oplevelse, når man deler det med flere hundrede andre mennesker på stranden. Derfor foreslår C&C travels Thailand Ekspert at tage mere mod syd og få en endnu smukkere oplevelse.

"Jeg vil anbefale Koh Ngai, hvor man, som mange danskere drømmer om, kan bo i bungalows ud til den smukke hvide sandstrand med junglen i baggrunden. Den fantastiske udsigt fra terrassen giver det azur blå hav og de smukke kalkstensklipper, der står lodret op af havet som små øer en fantastisk fornemmelse. Man skal tage til Koh Ngai hvis man ønsker en mere uspoleret naturoplevelse end smukke Krabi og Phi Phi, som charterturismen har overtaget," siger Stina Sørensen fra C&C travel.

6. Alternativ til Great Barrier Reef:

Verdens største koralrev ved Great Barrier Reef i Australien har været et udsøgt rejsemål for mange turister. Men de mange besøgende har også gjort livet surt for korallerne, så nu er der faktisk flere andre steder i Australien, som er mindst lige så smukke, og meget mere uspoleret, hvis man spørger Kilroy Travels.

"Jeg vil helt klart nævne Ningaloo Reef på Australiens vestkyst som et alternativ til Great Barrier Reef. Det er helt utrolig smukt og uspoleret i forhold til Great Barrier. Og fra april til juli måned kan man se, snorkle og dykke med hvalhajer her," siger eksperten fra Kilroy Travels til tv2.dk.

7. Alternativ til Tyrol:

Vil man til alperne og opleve den uforlignelige tyrolerstemning, men gerne vil undgå de mange andre turister, foreslår FDM Travel at man drager mod Salzkammergut i Østrig

"Salzkammergut er et af de smukkeste områder i Østrig med enorme bjergmassiver som Dachstein-gruppen, maleriske byer som Hallstatt og utallige aktivitetsmuligheder til fods, på cykel i bjergene og ikke mindst til vands. St. Wolfgang er en hyggelig og romantisk by ved Wolfgangsee. Søen ligger midt i Salzkammergut, der er et af Østrigs smukkeste områder med 36 søer. Filmen "Sommer i Tyrol", hvor damptoget Strafenbergbahn og hjuldamperen "Kejser Franz Joseph" optræder, er optaget her," fortæller FDM Travel.

Kilroy travels har også et godt bud på tyrolerstemningen.

"I Schweiz ligger byen Grindelwald, og her er der fantastisk udsigt til bjergene med nogle skønne dagsture, man kant gå - både for hyggetraverne og de mere seriøse," fortæller Kilroy Travels.

Se mere på rejsebureauernes hjemmesider, ved at følge linkene i linkboksen, hvis du vil vide mere om de forskellige destinationer.