Rejser

Guide til verdens bedste rejsemål

Indien blev for nylig kåret til verdens bedste rejsemål. Her kan du få gode råd til, hvor du skal tage hen, hvis du skal en tur til Indien

"Himalaya, strande, naturparker og slotte. Indien har utroligt meget at byde på. Blandt andet fordi landet har mange forskellige rejsemål. Indien kan det hele på en gang, men har samtidig også en kant, som du nok ikke finder i Thailand eller på Lanzarote. Måske var det dét, komitéen faldt for," siger Tore Mukherjee Holst, som har rejst meget i Indien og skrevet flere rejsebøger om landet.

Torsdag besøgte han Go' morgen Danmark-studiet og gav gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din tur til Indien, som for nylig blev kåret til verdens bedste rejsemål 2011 ved World Travel Awards.

Rejs efter årstiden

Indien er et stort land med mange muligheder, og det er værd at overveje, hvornår du skal rejse, når du vælger din destination.

"Hvis du rejser til Indien i det tidlige forår eller efterår, bør du rejse til Midt- eller Nordindien, som blandt andet byder på fantastiske slotte i Jaipour og den hellige Ganges-flod, som er vigtig for især hinduer, fordi du efter sigende undgår at blive genfødt, hvis du bader i den," siger Tore Mukherjee Holst.

Hvis du drømmer om at nyde Indien, mens vinterkulden har sit tag i Danmark, er det en god idé at tage til det sydlige Indien.

"Tag helt syd på til delstaten Kerala. Her ligger kanalsystemet the backwaters, som er et par hundrede kilometers kanaler, med palmer på siderne. Sejl rundt i en husbåd, hvor du kan ligge og dase, mens du ser på livet, der bliver ført ved vandet," siger Tore Mukherjee Holst.

Få flere tips til din tur til Indien i videoen øverst på siden.