Fyr efterlønnen af på den ultimative rejse

Tusindvis af danskere går for tiden og overvejer, hvorvidt efterlønsindbetalingerne skal realiseres efter 2. april. Hører man til dem, der er fristet af at hæve hele dynen og fyre opsparingen af i ét hug, følger her nogle rejsetips, der hæver sig markant over otte dage med halvpension på Sunny Beach.

Rejsekonsulent Leon Birdi gæstede tirsdag Go' morgen Danmark og fortalte om, hvordan man kan feriere, når der er lidt ekstra penge at gøre godt med. Han rundede fem forskellige typer rejser, hvor den første er klassikeren over dem alle: Charterrejsen.

Charterrejse

Til en begyndelse kan den traditionelle charterrejse piftes op med opgradering i flyet, luksus-transport til og fra lufthavnen og en ekstra balkon på værelset.

Selv om man faktisk kan give den rigtig meget gas på De kanariske øer, kommer der for alvor spil i kreditkortet, hvis kursen sættes mod Maldiverne og Zanzibar, hvor 50 af de lange hurtigt får ben at gå på i løbet af en uge.

Eller en rask tur til Six Senses Yao Noi i Thailand, hvor man for 60.000 kroner kan feriere med familien i en uge. Uden mad og drikke, vel at mærke.

Krydstogt

Flere og flere danskere realiserer drømmen om et krydstogt, der gennem de senere år er kommet inden for økonomisk rækkevidde. Men også her er der rig mulighed for at få lidt ekstra komfort med i købet. Hovedreglen er, at jo mindre skibe, jo mere luksus.

Med rederiet Seabourn kan man gøre turen fra Barcelona i Spanien til Fort Lauderdale i Floridag på 25 dage. Men så skal man også være parat til at ofre hele efterløndbidraget og lidt til: Det koster 100.000 kr. for to personer - og så kommer drikkevarer og flytransport oven i.

Safari

En safaritur er stadig forbeholdt de få. Men også her kan man hæve sig ud over at sove i telt og køre rundt på savannen i en gammel jeep.

Vælger man utraditionelt en tigersafari i Indien og lader sig indlogere på Mahua Kothi, som består af 12 suiter. Her kan to voksne slå deres forlder i to uger for blot 40.000, inklusive mad, drikkevarer og udflugter.

Storbyferie

En storbyferie kan være andet og mere end en forlænget weekend i Berlin eller Paris. Hvis man vil forkæle sig selv, kan man for eksempel tage en tur til Tokyo.

Blandt Tokyos 37 millioner indbyggere skal du indlogere dig på hotel Park Hyatt, hvor prisen for en suite i en uge runder 25.000. Dertil skal man huske rigeligt med lommepenge.

Golfrejse

Endeligt har vi de stadigt mere og mere populære golfrejser. Og ikke et ondt ord om Himmerland eller Malaga - men også her er der rige muligheder for at hæve sig lidt over dagligt vande.

Har man skillingerne, er Paradis Hotel & Golf Club på Mauritius ifølge Leon Birdi helt vildt populært. Privat villa på standen, udstyret med privat butler og al tænkelig luksus. Men så koster det altså også 25.000 kroner pr. næse pr. dag. Så her skel selv to velvoksne efterlønsopsparinger suppleres, hvis man ønsker mere end en enkelt overnatning.

Se hele indslaget fra Go' morgen Danmark i videoen øverst i artiklen og blive inspireret - eller glæd dig over, hvor mange penge du kan spare, hvis du vælger at blive hjemme!