Rejser

10 tips til det hemmelige Berlin

Vi er vilde med Berlin. Så vilde, at den tyske hovedstad nu har har overhalet London som danskernes foretrukne storby. Det viser en undersøgelse foretaget af internetportalen hotels.com.

I gamle dage, det vil sige før Murens fald i 1989, var det forbundet med en del besvær at besøge den delte by Berlin. Sådan er det ikke længere, og danskerne valfarter nu til metropolen, der ligger i bekvem rejseafstand fra Danmark.

Top 10: Danskernes favorit-storbyer:

  1. Berlin
  2. London
  3. New York
  4. Paris
  5. Rom
  6. Barcelona
  7. Hamborg
  8. Prag
  9. Stockholm
  10. Amsterdam

Kilde: Hotels.com's Hotel Price Index (HPI®)

Enhver turist kender Brandenburger Tor, Alexanderplatz, Gedächtniskirsche og Kurfürstendamm. Attraktioner, der afgjort er et besøg værd, men der findes også en perlerække af steder, som indtil nu har været blandt berlinernes velbevarede hemmeligheder.

10 highlights

Musikeren Martin Bernt og studerende Sandra Skals, der begge er bosiddende i Berlin, besøgte tirsdag Go' morgen Danmark og gav deres helt personlige tips til den pulserende by. Du kan se dem alle i videoen øverst i artiklen, men på redaktionen har vi udvalgt følgende ti highlights:

Neukölln, byens nye hotte kvarter, der efter flere år som ghetto er genopstået som kunstnernes og bohemernes favorit: Ä bar og Badhaus Neukölln

Friedrichshain: Sushibar en Geisha, menu til 6 Euro inklusive te.

Prenzlauer Berg: Arabisk restaurant Al Hamra

Mitte: Vietnamesisk restaurant Monsieur Voung

Prenzlauer Berg: Italiensk restaurant: I Due Forni. Der er knald på, så påregn ventetid! Kæden har yderligere to restauranter i Berlin.

Mitte: Adalbertstrasse,gade med Tyrkiske restauranter

Natklubber: Watergate og Berghain, begge i Kreuzberg

Museum: Stasi-hovedkvarteret i østbydelen Lichtenberg. Se blandt andet tidligere Stasiches Erich Mielkes kontor og lejlighed.

Berlinmur: Bernauerstrasse: Maurpark med Flohmarkt (loppemarked) og kareokee om søndagen

Kultur: Oranienburgstrasse, CO Berlin. Skiftende dstillinger. Fede billeder og god stemning i den gamle gymnastiksal.