Rejser

Ekstreme ferietips: Tornadojagt og undervands-suiter

Træt af at ligge otte dage ved poolen på De kanariske øer? Så kan du i din næste ferie vælge at blive sænket ned i en vulkan, jagte tornadoer eller få et dyk på Titanic.

Rejseeksperten Leon Birdi var mandag gæst i Go' morgen Danmark, hvor han gav smagsprøver på ferieoplevelser, der ligger noget ud over det sædvanlige.

På vulkaner i Island

På Island kan man som det eneste sted i verden lade sig sænke 120 meter ned i en udslukt vulkan. Thrihnukagigur-vulkanen har ikke været aktiv i 4000 år, men man kan komme ned og se det område, hvor lavaen normalt er, det såkaldte magmakammer. Det koster den beskedne sum af 1700 kroner.

Ishotel i Canada

I den anden ende af temperaturskalaen kan man tage på ishotel i Canada. Formedelst 3.000 kroner får man en nat på et hotel, hvor temperaturen ikke kommer over fem graders frost.

Tornadojagt i USA

Flere steder i USA er der rigtig mange tornadoer, og de steder kan man så køre ud med nogle folk som har måleinstrumenter, som kan se hvor der vil opstå tornadoer. Formentlig ikke helt ufarligt, men fantastisk populært - der var stort set udsolgt sidste år. Prisen ligger på 10-15.000 kroner per person for en uge - lidt afhængig af, hvordan man vil bo.

Undervandshotel på Maldiverne

Hvis tegnebogen er totalt i orden bør man ikke snyde sig selv for et ophold på i en undervandssuite på Maldiverne. Spis din fiskemenu i restauranten under vandet og tilbring en romantisk nat, mens hajerne svømmer forbi uden for værelset. Prisen er ikke noget man skilter med. Men ingen tvivl om, at det er dyrt. Meget dyrt.

For milliardærer og andet godtfolk

Er man i samme økonomiske vægtklasse som finansmanden og eventyreren Per Vimmer, kan man for 360.000 kroner tilbringe en uge på havet, indbefattet et enkelt dyk til vraget af Titanic, der ligger på 4000 meters dybde.

Men det er stadig småpenge i forhold til rumturisme, der opererer med en listepris på 300.000 kroner - i minuttet.

Se hele indslaget fra Go' morgen Danmark i videoen øverst i artiklen.