Rejser

Sommerferie-tips: 4 fantastiske ferieøer

Mallorca, Kos og Kreta. Inden længe er det tid til sommerferie, og vi kender alle de klassiske ferieøer - men hvor kan man tage hen, hvis man ikke gider at hænge ud med alle de andre turister?

Det giver Tom Nørgaard, redaktionschef på Politikens rejsebøger, dig fire gode bud på her med en rejseguide til ukendte ferieøer.

1. Vis i Krotatien

Her er masser af fred og ro og en smuk natur. Strandene er fine og badevandet er godt. Desuden kan man bade i små bugter. Og så er der en bestem grotte, man kan bade i, som hedder Modra Spilja.

Man kan ikke flyve direkte til Vis, så man skal flyve til byen Split og så sejle derfra. Fly til Split koster omkring 2.000 kr. tur/retur - alt efter hvornår man tager afsted. Dernæst koster færgen fra Split meget lidt, og det tager et par timer at sejle.

At bo på Vis koster nok omkring 4.000 kr. - men igen afhænger det af, hvornår man tager afsted, og om det er i eller uden for højsæsonen.

2. Sylt i Tyskland

Her er nogle rigtig flotte lange strande med klitter, og der er fine kuperede landskaber. Her er dejligt at cykle eller køre i bil og opleve naturen. Sylt har ry for at være en velhaver-ø, hvor mange har deres sommerresidens. Derfor er der også en overrepræsentation af dyre butikker. Men det er samtidig meget fint at se de her meget eksklusive butikker, som ligger i de gamle huse med stråtag.

Der er meget natur på øen, men der er også noget urbant i det på grund af de mange barer og natklubber og mange restauranter. Desuden er der et fredet naturområde med gode vandreruter, hvor man kan gå en tur. Og rent historisk er det et sted, som har tiltrukket store kunstnere som fx. Emil Nolde.

Turen dertil koster nærmest ingenting, og det er nemt at komme dertil fra alle steder i Danmark. Man tager færgen fra Rømø, og det koster ikke ret meget. Ellers kan man også køre over Tyskland. Det kan være svært at finde et hotel, når det er højsæson, og så vil det også være lidt dyrere.

Skal man afsted nu, så vil det nok koste omkring 8-10.000 for en uges tid. Det vil være billigere, hvis man tager afsted uden for højsæsonen og desuden bestiller hotel i god tid.

3. La Maddalena i Italien

Sardinien er hovedøen, og så er der flere øver rundt omkring den. Man kan kombinere en tur på La Maddalena med en tur til Sardinien, men på La Maddalena får man det mere for sig selv. Man skal flyve fra Sardinien og så tage færgen derfra.

På La Maddalena er der meget klippefuldt og dramatisk, men der er også fine små strande og badebugter. Hvis man gerne vil have noget mere kulturelt, så kan man tage et smut til Sardinien. Det er kun et kvarters sejlads derfra. Hvis du til gengæld gerne vil væk fra barer og restauranter, så er det La Maddalena man skal tage til

Man vil nok kunne bo og flyve for omkring 6.000 kr. pr. mand - men det kommer igen af på, hvad man vælger, og hvornår man tager afsted.

4. Gili-øerne i Indonesien

Bali er rigtig populær, herefter følger naboøerne Lombok, og uden for dem ligger så Gili-øerne.

Man flyver til Bali, og tager derfra ud til Gili-øerne, hvor der er fine koralrev med der er mulighed for at dykke mellem eksotiske fisk. Så her står den på afslapning og naturoplevelser.

Øerne ligger på den anden side af jorden, så prisen er i den høje ende - omkring 30-40.000 for en familie for en uge.