Rejser

Sådan klarer du flyrejsen med børn

Skolernes sommerferie skydes i dag i gang. Og det er lig med årets største rejsedag i de danske lufthavne. Kig med her og få gode råd til, hvordan du bedst klarer flyrejsen med børn

Rejsen er planlagt, kufferterne er pakket og næste punkt på listen er sol og varme - altså lige så snart flyveturen er klaret. Men de med små børn ved godt, at den lille del af turen kan blive et sandt mareridt.

Lange lufthavnskøer og timelange flyrejser er nemlig ikke altid et perfekt match med utålmodige og trætte poder, som ikke gider stå stille, ikke ser noget problem i at sparke løs på flysædet foran eller ikke kan forstå, at alle i flyet ikke gider høre Postmand Per på repeat.

Men det er der heldigvis råd for. Du kan nemlig gøre dit for at få mødet mellem barn og flyrejse til at glide lettere, hvis du tager visse forholdsregler og planlægger turen. Hvordan du gør det, kommer stewardesse og mor til to Maria Abildgaard her med gode råd til:

1. Arranger hjemmefra, hvem der sidder hvor i flyet

Der er altid kamp om det, når man skal ind på pladserne. Der er også kamp om vinduet. Det er noget af det, som vi oftest ser både børn og forældre bliver uvenner over.

2. Pak godteposer til børnene

Pak en lille taske til børnene hjemmefra, hvor de ikke ser indholdet, så det er en overraskelse i flyet, hvor den først skal åbnes. Put forskellige underholdende aktiviteter i tasken, så som malebøger, spil blade og lidt lækkert - og gerne sunde snacks for at begrænse sukkerindtaget.

3. Kom til lufthavnen i god tid

Det er generelt godt være i lufthavnen i god tid. Der er bare bedre tid og mindre stress, og så kan man slappe af omkring det.

4. Sådan tjekker du ind

I Kastrup har de lavet et såkaldt familiespor i sikkerhedskontrol. Benyt det. I de mindre lufthavne, så bed de andre i køen om at kigge efter tingene, hvis du er alene og ungerne løber væk. Ellers del jer op. Der er oftest forståelse fra folk.

5. Slå tiden ihjel

Findfamilieområder i lufthavnen, hvor børnene kan blive underholdt, indtil der skal boardes.I Kastrup kan man også stå og kikke på flyene eller gå en tur rundt i lufthaven, hvor der er masser at kigge på. I de mindre lufthavne er der også legerum, hvor man kan se tegnefilm. Ellers hiv nogle af tingene fra håndbagagen frem og spil et spil.

6. Når dit barn bliver uroligt

Kabinepersonalet forstår oftest godt et uroligt barn, så det er vigtigt selv at bevare roen. Man må lukke ude at andre bliver utålmodige og tag nogle dybe indåndinger. Man kan også starte med at moren spiser først og børnene får hjælp af far. Så når børnene har spist, så får far mad. Stewardesser tilbyder også at varme flasker og den slags

7. Når dit barn bliver utålmodigt

Åbn godteposen og spil nogle spil med børnene eller læs en historie højt for dem - så er mor og far til stede. Tag også en MP3- afspiller med deres favoritmusik med, men husk headset - og gerne et med dobbeltstik, så børnene kan høre det samme, hvis de er to.

8. Når I lander

Når I forlader flyet, skal I tjekke ALLE steder, om man har fået alt med. Fordi hvis favoritsutten er væk, så har man balladen. Når I har forladt flyet, så del jer op - en tager bagagen og den anden tager børnene. Men oftest når man endelig er landet, så er der ikke så mange problematikker.