Rejser

I Rom uddeler de bøder til spisende turister

Det lyder grotesk, men ikke desto mindre har byrådet i den italienske hovedstad Rom valgt at effektuere en ny lov med øjeblikkelig virkning, der gør det forbudt at indtage mad i byens historiske centrum.

Overholder man ikke den nye regel risikerer man at få en stor bøde. Det skriver Daily Telegraph.

Loven gælder omkring Centro Storico, hvor turister strømmer til i hobetal for især at se de berømte marmor-springvand i Piazza Navona, det gamle Pantheon-tempel, Den Spanske Trappe og naturligvis gladiator-arenaen, Colosseum.

Men nu er det ikke længere tilladtat tage sig et lille hvil fra sightseeingen og nyde en is eller spise en pizza på Den Spanske Trappe med de øvrige turister. Bøderne spænder fra 25 - 500 euro, hvilket svarer til mellem 185 og 3700 kroner, så det kan ende med at blive en særdeles dyr gelato.

"Det er forbudt at slå sig ned på gaden for at spise og drikke i de byzoner, der har speciel historisk eller arkitektonisk værdi," lyder meddelelsen fra byrådet.

En repræsentant fra nabolaget Centro Storico, Viviana Di Capua, mener, at de nye forbud kun er første skridt på vejen i forhold til at genskabe respekten om den gamle bydel.

Vil også forbyde alkohol i gaderne

"Det er et tiltag for at genoplære folk i, hvordan man skal opføre sig i denne by. Vi har ladet standarden falde," siger Viviana Di Capua ifølge Daily Telegraph.

Hun efterlyser ligeledes et forbud mod alkohol i gaderne, hvor især de mange pub-crawls tiltrække en masse unge turister.

"Det er som om, at folk bare kan gøre, hvad de vil i denne by. Vi trænger til at få genoprettet respekten, og dette er kun første skridt. Der er meget mere, som må gøres," siger hun.

Lignende forbud mod spisning på gaden er tidligere blevet indført i andre turistplagede kulturelle byer som Firenze, Bologna og Venedig, hvor småspisning blandt andet er forbudt på Markuspladsen.