Rejser

Derfor går så mange fra hinanden i ferien

Det hele skulle blive så godt, når bare først man fik fri og tid til hinanden, men faktisk er ferietid højsæson for brud og skilsmisser. Hør, hvorfor, og få gode råd til at undgå de unødvendige kriser her 

Det er ferietid, og dig og din kæreste har måske planlagt en dejlig, afstressende ferie efter en lang periode, hvor stress og arbejde har slidt på forholdet. Men faktisk ender ferierne ofte med et brud.

”Ferie er hyg-hard! Mega-hyg!”, siger Lasse Bauer, TV 2s faste parforholdsrådgiver, og fortsætter:

”For mange betyder det, at nu skal man virkelig kunne sammen, for det hele har været så stressende længe. Kan man så ikke det, så er det, at kæden ryger af for mange. For hvis ikke man kan finde ud af det sammen på ferien, hvornår pokker kan man så?”

Derfor ser han også, at folk med problemer på ferien enten går fra hinanden der, eller også begynder de at kigge indad for at ændre nogle ting.

Nogle passer bare ikke sammen

Ifølge Lasse Bauer kan det for nogle være en god ting, hvis man i ferien finder ud af, at man bare ikke passer sammen.

”Man finder måske ud af, at man stadig bare bliver helt enormt irriteret over de her ting, ens partner gør, og det kunne nok så mange pina coladas og sololie ikke ændre på,” siger han.

Men man kan også – før man tager af sted - indstille sig på at se sin partner i et nyt lys.

”Man kan ikke stille problemer i parforholdet i gangen derhjemme, men man kan isolere de problemer, som har en hverdagskontekst, og så fokusere på noget andet på ferien. Men hvis det er noget mere fundamentalt, så kan man også bruge den tid man har på ferien til at få det løst, selvom det måske bliver ubehageligt. For fundamentale problemer kan man alligevel ikke løbe fra,” fortæller Lasse Bauer.

Han synes nemlig, at ét af de største problemer i parforhold generelt er, at folk er alt for konfliktsky og slet ikke vil anerkende problemer, som derfor heller ikke kan blive løst.

Han understreger dog også, at fordi man netop ikke kan slippe væk fra hinanden på ferien, så er der også mange der pludselig bliver gladere for hinanden igen.

”Mange opdager også ’gud hvor er min kæreste egentlig sød. Det vidste jeg slet ikke’,” siger Lasse Bauer.