Rejser

På tur i USA: Puks Lothar snører Yellowstones grizzly-bjørne

Du kan se første og andet afsnit af 'Langt ude på prærien' på TV 2 PLAY her

Puk Elgård er sammen med sin mand og søn på opdagelse i USA. I andet afsnit af 'Langt ude på prærien' kører familien til Yellowstone, som er det sted i USA, hvor der er allerflest grizzly-bjørne. 

Et faktum, der kræver, at man tager sine forbehold, når man skal overnatte i et telt midt ude i skoven. Så er det godt, at man har en far og mand, der er i sit absolutte es ude i naturen. 

Lothar Friis, der er forhenværende elitesoldat og blandt andet kendt fra programserien 'Ingen kære mor', giver sin søn en lille lektion i overlevelse.

Ingen Yankiebar i teltet  - De fleste dødsfald sker simpelthen på grund af dumhed. Fordi man har spist en yankiebar inde i teltet eller et eller andet. Og så putter man lige slikpapiret i lommen, siger Lothar Friis og fortsætter:

- Bjørne de lugter sig jo frem, så derfor skal vi virkelig, virkelig være opmærksomme på det.

Se i klippet ovenfor, hvordan Lothar Friis løser mad-problemet, så bjørnene ikke kan komme i nærheden af provianten.

- Robin vil så gerne kunne alt det, hans far kan. Sådan er det jo med drengebørn. Og det er en stor opgave at skulle leve op til en elitesoldat, siger Puk Elgård, der har været kæreste med Lothar Friis i 16 år. 

- Jeg vil gerne være ligesom min far, fordi jeg synes jo, han er sej, og han har været jægersoldat. Det er også en af de grunde til, at jeg vil være politimand, når jeg bliver stor, siger Robin Elgård Friis, der er særligt interesseret i ulve.

Derfor er han meget begejstret over familiens natteaftale med en ekspert i dyrespor.

- Når man skal finde sport, er der tre ting, der er vigtige. For det første skal man have en god overflade. For det andet skal man have et dyr til at gå på den overflade. Og det tredje er, at man skal være heldig nok til at finde det, siger dyresporekspert Jim Halfpenny, der hurtigt spotter et aftryk fra en prærieulv til henrykkelse for familien.

En mand har brug for at være MANDen

Lothar, tror du, vi skal løbe fra sådan en elg, hvis der kommer sådan en stor …, spørger Puk Elgård sin mand og tager armene op over hovedet for at lave et gevir.

- Man skal aldrig løbe, siger Lothar Friis, da familien er på trekkingtur.                   

- Jeg faldt helt klar for Lothars ro, han er roligheden selv lige meget, hvad der sker, siger Puk Elgård og fortsætter:

- Det er rigtig, rigtig trygt at rejse med Lothar. Du er jo beskyttet mod alt fra kobraslanger til rockere henover jordskælv til tornadoer.  

Lothars ro gjorde forskellen for Puk

- Jeg tror, enhver mand synes, det er vigtigt at få lov til at være den, der går på jagt. Man går ud og skaffer kødet og kommer hjem til hulen, siger Lothar Friis

Hør i klippet nedenfor, hvorfor Lothar under familiens trekkingtur insisterer på at bærer Puks rygsæk.

- Dét der er vigtigt i parforhold, synes jeg, det er, at vi hele tiden skal finde hinandens balance og acceptere, hvem vi er. Men også at kunne bede hinanden om hjælp, fortæller Lothar Friis og fortsætter:

-  Jeg synes, Puk har svært ved at bede om hjælp. Og der tror jeg, at Puk og jeg har en udfordring engang i mellem.  

Mandag aften sendes andet afsnit af 'Langt ude på prærien' kl. 20.50 på TV 2 - se det på TV 2 PLAY allerede nu.

Langt ude på prærien

Langt ude på prærien er en programserie af seks afsnit, hvor Puk Elgård sammen med sin kæreste Lothar Friis og deres søn Robin er på familierundrejse i USA. 

De har trukket stikket fra hverdagen og rejser ud på prærien, hvor oplevelser af forskellig karakter venter.