Rejser

Her er Peter Ingemanns Størst(e) øjeblikke

To sæsoner og i alt 16 afsnit af 'Størst' er i kassen. Læs her, hvad der har været de største øjeblikke for Peter Ingemann

Peter Ingemann har rejst kloden tynd og optaget 'Størst'. Det er blevet til hele 16 programmer, og nye eventyrer er lige forude. Der kommer nemlig en tredje sæson, hvilket glæder ham meget:

- Det er fantastisk, at jeg får lov at fortsætte med en ny sæson. Men det gør vi jo kun, fordi seerne vil se mere. Og det er jeg meget ydmyg og taknemmelig over, siger han og fortsætter:

- Det er jo sådan i tv-branchen, at der er afregning ved kasse et. Det faktum gør, at vi alle på holdet er meget bevidste om, at vi bare skal være endnu bedre i næste sæson.

Klappede gensplejset hund

TV 2 har bedt Peter Ingemann se tilbage på denne sæson af 'Størst' og nævne de oplevelser, der har været størst, vildest og sjovest.

- Pyh, det er godt nok svært. Men det var en ret stor oplevelse af tage bad i 13 kilometers højde. Og så var det vildt at klappe en hund, der var klonet af den afdøde sporhund Trachker, som var den hun, der fandt flest overlevende fra World Trade Center-tragedien.

- Man regner med, at den hund havde noget særligt i sine gener, og derfor har man klonet den. Det var bare vildt at sidde med en hund, som er en tro kopi af en anden, og så alligevel ikke. Der gik mange tanker i gang hos mig.

Besøgte fattige, der boede i tuneller under The Strip

- Las Vegas var på godt og ondt en stor oplevelse. Men altså, som jeg også siger i programmet, så er du feed up med det hele efter et par dage. For når folk smiler, så er det for at trække penge op af din lomme, og det var ligegyldigt, om det var på bordellet eller ved et af de mange spilleborde.

- Men noget af det, der gjorde indtryk, var, da jeg var nede i nogle regnvandstuneller, hvor folk boede. De var psykisk syge, misbrugere, krigsveteraner, fortalte guiden. Vi gik dernede i mørket, og man vidste ikke, hvad der lå rundt om næste hjørne. Det gjorde indtryk, fortæller Peter Ingemann om turen til Las Vegas, som blev sendt i første afsnit.

Se klippet herunder

Verdens største folkefest

I syvende program besøgte Peter Ingemann verdens største folkefest, nemlig oktoberfesten i München, og den oplevelse vil han sent glemme.

- Jeg blev jo nærmest seksuelt opstemt over oktoberfesten. Det var fantastisk. Man sidder ukomfortabelt på en træbænk, synger den samme sang hvert kvarter, drikker øl og spiser kylling uden noget tilbehør.

- Seks-syv millioner mennesker elsker det, og det er nok den produktion, hvor jeg har gået rundt med det største smil på læben, fortæller Peter Ingemann, der betegner sig selv om germano-fil (pendent til frankofil, red.)

Du kan se Peter Ingemann få sig en stor øl i klippet herunder

Whiskey til 1.000.000 kroner

I det sidste program af 'Størst' i anden sæson besøger Peter Ingemann Skotland. Og man kan ikke sige Skotland uden at sige whiskey, så derfor besøger han selvfølgelig også et af de mange steder, hvor man laver den populære alkohol. Og det var også en stor oplevelse for Peter Ingemann, der blandt andet smagte en whiskey til en million kroner flasken.

- Så tænker man inden i sig selv 'husk, du ikke må spytte ud eller synke for tidligt', og samtidig hvem der er så sindssyge, at de giver en million kroner for en flaske. Man altså, det er jo et slags samlerobjekt.

Du kan se Peter Ingemann smage den dyre, dyre whiskey i klippet herunder

Som at løbe et maraton

Selv om Peter Ingemann har mange, mange programmer bag sig, kunne han alligevel ikke forudse, at 'Størst' ville blive så stor en succes.

- Det kan man ikke. Jeg vil sige tværtimod, og det er det, der driver en. Nemlig, at man aldrig er helt sikker på, hvad man laver, siger Peter Ingemann og tilføjer:

- Nogle gange er det ligesom at løbe et marathon, når man laver 'Størst', for det er et helt nyt program hver gang, hvor man starter på en frisk.

I aftenens 'Størst Julespecial' møder Peter Ingemann en samer, der bor alene langt ude i ingenting med 150 rensdyr, og ifølge Peter Ingemann var kemien mellem ham og sameren altafgørende.

- Jeg vidste jo ikke, om der ville opstå kemi mellem os, og det er egentlig grundlæggende for alle programmerne, at der kan opstå kemi, siger Ingemann og ifølge ham er det også her, at succesen ligger:

- Det, jeg bliver allermest stolt over, er, når folk skriver til mig, at de føler, at de er med. De kigger ikke på en lukket fest, og det er det største kompliment.

Og til spørgsmålet om der efterhånden er store og særlige steder tilbage i verden til at lave en sæson tre, svarer Peter Ingemann kækt:

- Kloden er stor, du. Det skal vi nok finde ud af.

Du kan se 'Størst Julespecial' og alle de andre 'Størst'-programmer på TV 2 Play.