Top 10: Disse byer skal du besøge i 2016

Lonely Planets rejseeksperter har kåret de ti byer i verden, som de mener, fortjener et besøg i 2016.

Der gemmer sig både ukendte perler og mere velkendte turistmagneter på top 10-listen over de storbyer, som Lonely Planet har kåret som de bedste rejsedestinationer i 2016.

Rom har blandt andet fået en tur på listen, fordi byen er blevet restaureret, mens Mumbai er med på grund af dens udvikling.

Dyk ned i listen fra Lonely Planet og find ud af, hvor din næste ferie skal gå til.

Top 10: Disse byer skal du besøge i 2016

 1. Kotor, Montenegro

  Byen ligger smukt klemt inde mellem bjerge lige ned til en fjord. Foruden byens skønhed byder den på autentisk stemning med lokal mad med undertoner fra Balkan, og rundt omkring på caféerne sidder de lokale og drikker kaffe. Byen skal besøges nu, inden mainstream-turisterne får øjnene op for den.

 2. Quito, Ecuador

  Quito er Ecuadors hovedstad og er tilbage fra kolonitiden, hvilket tydeligt ses i byens centrum. Byen er meget nem at komme rundt i, for selvom den bærer præg af fordums tid, er byen infrastruktur topmoderne.

 3. Dublin, Irland

  I Dublin er befolkningen meget ung, hvilket smitter af på stemningen i byen, som er optimistisk og kreativ. Derudover er Budblin et besøg værd, hvis du er til Guinness-øl, folkemusik og kulturelle oplevelser.

 4. George Town, Malaysia

  Denne gamle asiatiske storby er på UNESCOS bevaringsliste på grund af dens historie, men samtidig er den også en moderne storby med streetart, udstillinger med avantgarde-kunst, musik og dans.

 5. Rotterdam, Holland

  Rotterdam blev fuldstændig tæppebombet under 2. verdenskrig, men byen er blevet bygget op af dygtige arkitekter, så for arkitektoniske nørder er byen utrolig spændende. I 2016 har byen også et nyt stort museum om Rotterdam på vej, hvilket placerer den på listen i år.

 6. Mumbai, Indien

  Udover at Mumbai er fascinerende på grund af de mange mennesker i farvestrålende gevandter, er byen centrum for alt, hvad der lige nu sker i Indien inden for film, finans og mode. Mumbai har desuden en imponerende skyline.

 7. Fremantle, Australien

  I denne havneby hersker der en meget fri ånd. Byen emmer af livemusik, hipsterbarer, hotelbutikker og bryggerier, hvor de unge studerende i byen hænger. Byen er med på grund af stemningen.

 8. Manchester, England

  Manchester er mest kendt for sin industri og fodboldhold. Men byen er meget andet, for den britiske regering har netop valgt at sætte et stort beløb af til en kunstfestival. Sideløbende med det åbner en masse nye gallerier.

 9. Nashville, USA

  Byen er kendt for sin musik, og countryen er da også stadig sjælen i byen. Men der er også kommet folk til byen, som udvider byens industrier inden for især tech, hvilket smitter af på stemningen i byen - nu er der både musik og moderne storbyliv.

 10. Rom, Italien

  En god gammel kending på listen er den italienske hovedstad. Rom er med på listen, fordi mange af de gamle attraktioner er blevet restaureret - både Trevi-fontænen og Colosseum. Rom er især blevet in, efter byen dannede rammen om 'Ben Hur' og 'Spectre'.