Kurs mod fjerne kyster

Skrig fra dækket: Familien Beha får besøg af ubuden gæst på båden

På Vanuatu får en af verdens farligste havslanger forvildet sig ned i Havanas forkahyt.

Mens Familien Beha sidder og er ved at planlægge det næste togt, lyder der pludselig et skrig på Havanas fordæk.

Skriget stammer fra besætningsmedlemmet Ida, der er gået på dækket for at få styr på skibets påhængsmotor. Men rundt om påhængsmotoren har der viklet sig en slange - og det er ikke en hvilken som helst slange. Det er en dødsensfarlig sort- og hvidstribede havslange.

Ida når ikke at se slangen på påhængsmotoren, og den ryger ned på hendes lår.

- Der var noget på låret, som bevægede sig, fortæller Ida overrasket, da resten af besætningen kommer op til hende efter at have hørt hendes skrig nede fra kahytten.

Sæson 3: Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha Erichsens sønner, Theis og Emil, er taget ud på en tre år lang jordomsejling i familiens sejlskib Havana. De begynder nu på rejsens anden halvdel i Fransk Polynesien, hvor Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet.

Havana er efterhånden blevet slidt, så familien sætter kurs mod Tahiti, hvor båden skal på land og gøres klar til sidste halvdel af rejsen. Derefter fortsætter turen i Stillehavet til historiske steder. Familien går i land på øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty søgte skjul. Undervands bliver de på et dyk klogere på 2. Verdenskrig. Og ovenvande kommer de tættere på Stillehavs-befolkningen.

Det hele finder sted på TV 2 tirsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.

Slangen er røget ned i forlugen og videre ned i kahytten. Og slangen skal findes, for et enkelt bid fra den kan dræbe en person på et øjeblik.

Slangen skal findes

Theis viser sig som den modigste på båden og kravler ned i kahytten til slangen.

- Vi ved, den er herregiftig, men det er meget, meget få, der kommer til skade og dør af den, for den kan ikke få fat nogle steder, fortæller Emil, der har sendt sin lillebror ned til slangen, mens han selv står på dækket.

Og det bliver lidt af et projekt for Theis at finde slangen, der har gemt sig i kahytten.

- Slangen skal findes, før den snor sig ind og gemmer sig i et af de mange hulrum eller sprækker i Havana. Vi har mange ting om bord, men en giftig havslange skal edderpivme ikke være en af dem, siger Mikkel Beha.

Missionen fuldføres

Efter lang tids søgen dukker den ubudne gæst op. Den befinder sig i det rum, hvor de opbevarer snorkeludstyret. Næste udfordring bliver så at fange den uden at blive bidt. Men det lykkedes den frygtløse Theis at få jaget den ned i en spand ved hjælp af en snorkel.

- Nu flytter jeg til Australien og bliver slangehvisker, udbryder Theis begejstret, inden han smider slangen ud over bådens side.

Følg 'Kurs mod fjerne kyster' på Facebook

Knap 188.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her