Størst

Ingemann: Dette er MIT største øjeblik

Hvordan siger man 'rødspætte' på engelsk, og hvad har været det største øjeblik i Peter Ingemans liv? Her giver TV 2-værten dig svarene.

Peter Ingemann er igen klar med en ny række udsendelser i rejseprogrammet 'Størst'.

Den kendte TV 2-vært er netop vendt hjem til Danmark efter sin tur til Cape Town i Sydafrika, og i den forbindelse har han sat sig ned for at besvare nogle af de spørgsmål, som rigtig mange af seerne havde sendt ind til ham i forbindelse med de nye 'Størst'-programmer.

Og seernes spørgelyst har ikke skuffet. 

Størst sendes tirsdag klokken 20.00

Tirsdag den 5. april sender TV 2 en ny udgave af 'Størst', hvor værten, Peter Ingemann, kommer i nær kontakt med byens største slum-områder, gæster en af Sydafrikas allerrigeste familier på deres vingård, og møder en kvinde, der voksede op i slummen, og nu er en af landets mest populære tv-værtinder.

Programmet sendes hver tirsdag klokken 20.00. Du kan også se 'Størst' på TV 2 Play.

'Hvad har skræmt dig mest, og hvad har været det sjoveste øjeblik?', 'Hvad har været det største øjeblik i dit liv?', og 'Hvilken oplevelse har været det bedste af alle og hvorfor?'

Sådan lød nogle af de mange spørgsmål, som seerne havde sendt ind til Peter Ingemann. Se ham besvare dem øverst i artiklen.

Har du noget, du gerne vil spørge Peter Ingemann om, får du mulighed til dette, når den populære tv-vært chatter med seerne efter programmet tirsdag den 5. marts klokken 20.45. Allerede nu kan du sende dit spørgsmål.

- Det er ret stort, at jeg er blevet forholdsvis normal

Et af spørgsmålene gik på, hvad der har været 'størst' i Peter Ingemanns eget liv, og her var han ikke i tvivl.

- I forhold til det største i mit liv - uden der skal gå Peter Belli i den, uden det skal blive alt for sentimentalt - så vil jeg sige, at med min meget farverige baggrund og min turbolente barndom, så er det ret stort, at jeg er blevet forholdsvis normal, fortæller Peter Ingemann.

Peter Ingemanns barndom har tidligere fortalt i sin bog, 'Ingemanns land', om sin barndom, der var været præget af druk og svigt, og om sin far, der tog sit eget liv, da Peter Ingemann var 29 år gammel.

Derfor er det faktum, at han er landet med begge ben på jorden, det største, der er sket i hans eget liv, fortæller han til TV 2.

- Og jeg har brugt de uheld, kan vi kalde det. Jeg har brugt de ar, jeg har fået på sjælen til noget konstruktivt. Det er noget, jeg bruger hver gang. Også når jeg laver tv, lyder svaret fra Peter Ingemann.

'Hvordan siger man 'rødspætte' på engelsk?'

Et af de mere 'drilske' spørgsmål, der gik igen lød: 'Hvordan siger man 'rødspætte' på engelsk?'.

Spørgsmålet er en reference til en episode, hvor TV 2-værten fik kaldt en 'rødspætte' for en 'redspæt' på et fiskemarked - en episode, han blev grillet for i underholdningsprogrammet 'Dybvaaaaad'.

Nederst i artiklen giver Ingemann svaret på, hvordan man sige rødspætte på korrekt engelsk.

Peter Ingemann erkender, at det engelske sprog ikke er hans stærke side, men på en måde er det med vilje, at han ikke gør det 'for pænt', lyder det.

 - Det er ikke nogen hemmelighed, at mit engelske ikke er til UG. Jeg har faktisk altid været ret dårlig til sprog, fortæller Peter Ingemann.

- Så bruger jeg så meget andet - fakter, mimik, lyde - og hvis jeg ikke lige ved, hvad noget hedder på engelsk, så tænker jeg på, hvad det hedder på dansk. Rødspætte? Så siger jeg bare redspætte. En 'regnorm' bliver til 'rainworm', lyder det.

- Min datter lidt flov

Det engelske er umiddelbart ikke noget, han har tænkt sig at lave om.

Oftest forstår folk, hvad han siger, og det giver en autencitet til programmet, har han fået fortalt.

- Det er ikke for at være påtaget morsom, at jeg har 'The julekalender-nattergale-engelske' med i programmet. Det er fordi, jeg ikke vil bryde den energi vi har, når vi taler med folk, forklarer Peter Ingemann.

- Jeg ved dog, at min teenagedatter er lidt flov over sin fars engelsk. Hun er meget bedre til at at tale engelsk, end jeg er, siger han.

Du kan se anden halvdel af interviewet med Peter Ingemann her: