Mit Frankrig

Ting Jørgen Leth hader

Kold og våd hud, skydedøre og gummistøvler er bare nogle af de ting, Jørgen Leth hader. Hør hvorfor i videoen.

Der er mange ting, Jørgen Leth hader. Det viser sig i programmet 'Mit Frankrig', som han netop nu er aktuel i.

Allerede da ham og hans rejsemakker Hans Pilgaard skal hente den bil, som produktionsselskabet har lejet, får Jørgen Leth øje på en ting, han hader. Han hader nemlig biler med skydedøre - og det er lige netop sådan en bil, de to herrer skal køre gennem Frankrig i.

- Jamen jeg synes, det er grimt og ubehageligt at lukke den op. Det er en alt for grim rutine simpelthen, uddyber Jørgen Leth over for TV 2, som har mødt cykelkommentatoren i Rom.

Det er latterligt at have gummistøvler på

En anden ting, Jørgen Leth hader, dukker op, da han skal vise Hans Pilgaard en østersmark. Østersmarken befinder sig ude i vandet, og derfor skal Jørgen Leth og Hans Pilgaard have gummistøvler på.

MIt Frankrig II

I programmet 'Mit Frankrig II' tager Jørgen Leth og Hans Pilgaard seerne med på tur gennem det nordlige Frankrig.

Hans Pilgaard ved på forhånd ikke, hvor de skal hen. Det er nemlig Jørgen Leth, der har planlagt rejsen, der fører dem til nogle af de steder, der står hans hjerte nær.

Det er anden gang, de to herrer rejser sammen, 

Turen er blevet til seks rejseprogrammer, som du kan se på tirsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI.

- Jeg hader gummistøvler. Det er latterligt at gå rundt med gummistøvler på. Det kan jeg slet ikke lide. Ligegyldigt hvor vådt det er, kan jeg ikke lide at have gummistøvler på - man kan dårligt trække sine fødder op af dem, og de sætter sig fast i mudderet, siger Jørgen Leth.

Jeg kan bedst lide tropiske temperaturer

Da Jørgen Leth - trods besvær - er kommet i de berygtede gummistøvler, viser endnu en irritation sig. Hans Pilgaard spørger Jørgen Leth, hvorfor han ikke bryder sig om at bade og svømme i vandet. Og svaret er, at han ikke kan lide, at få kold og våd hud.

- Det har noget at gøre med, at jeg bedst kan lide tropiske temperaturer. Hvis jeg skal sænke min krop ned i vandet, så skal det være sådan, at vandet i hvert fald er ligeså varmt som det, kroppen kommer fra. Der er ingenting andet end det tropiske, der kan gøre mig tilfreds med hensyn til koldt og varmt, siger Jørgen Leth.

Anden del af Jørgens hadeliste kommer på tv2.dk den 19. april.