Mit Frankrig

Hør Jørgen Leth læse op fra Facebook: - Det er jo sindssygt, at man skal regne det ud

Jørgen Leth er ikke selv på Facebook, men i Frankrig introducerer Hans Pilgaard ham for det sociale medie.

Jørgen Leth og Hans Pilgaard er på mange måder et umage par, når de turnerer rundt i programmet 'Mit Frankrig' - også når det kommer til sociale medier.

Hans Pilgaard er nemlig meget aktiv på både Facebook, Instagram og Snapchat, mens Jørgen Leth slet ikke har profiler på nogle sociale medier.

Men Hans Pilgaard får alligevel vakt Jørgen Leths interesse. Under optagelserne til 'Mit Frankrig' lægger Hans Pilaard nemlig et billede ud på sin Facebook-profil af ham og rejsemakkeren, og kort tid efter begynder kommentarerne at strømme ind på Facebook. Kommentarer, som Jørgen Leth læser højt fra, mens Hans Pilgaard kører bilen.

- Der er nogle, der glæder sig til de nye programmer, og siger: "Bare giv den gas, drenge". Så er der en, der hedder Eina, der skriver: "Dejligt, I nyder livet". Så står der sådan et 3-tal bagved - det forstår jeg ikke en pind af, siger Jørgen Leth

MIt Frankrig II

I programmet 'Mit Frankrig II' tager Jørgen Leth og Hans Pilgaard seerne med på tur gennem det nordlige Frankrig.

Hans Pilgaard ved på forhånd ikke, hvor de skal hen. Det er nemlig Jørgen Leth, der har planlagt rejsen, der fører dem til nogle af de steder, der står hans hjerte nær.

Det er anden gang, de to herrer rejser sammen, 

Turen er blevet til seks rejseprogrammer, som du kan se på tirsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI.

Hans Pilgaard må derfor fra forsædet forklare ham, at det er symbolet for et hjerte.

- Jamen det er jo sindssygt, at man skal regne det ud, siger Jørgen Leth, der støder på flere udfordringer undervejs i oplæsningen, som kan ses øverst i artiklen.

Snapchat er sindssygt

Til TV 2 fortæller han, at han synes, det er spændende at se, hvad folk skriver om ham. Under Tour de France har han da også fulgt nøje med i de opdateringer, som Stephanie Surrugue har lavet på TV 2s Tour de France-profil. Alligevel er han dog lidt lunken over for sociale medier - især Snapchat - som Hans Pilgaard ellers taler varmt for.

- Dem, jeg er venner med på Snapchat, de har 30 sekunder til at se billedet og aflæse beskeden, og så forsvinder det, forklarer Hans Pilgaard.

Til det svarer Jørgen Leth:

- Det er hårdt, synes jeg. Du ved, jeg går ind for langsomhed, så den platform forkaster jeg med det samme. Den er ude for mig. Den er til grin. Det er da åndssvagt at være på noget, der kører så hurtigt - det er sindssygt, siger Jørgen Leth.