Mit Frankrig

Jørgens hadeliste II: Svanen er alt for højrøvet

Svaner, buffet og picnic er nogle af de ting, som Jørgen Leth virkelig hader.

Der er mange ting, Jørgen Leth hader. Det viser sig i programmet 'Mit Frankrig', hvor han rejser rundt med Hans Pilgaard.

I en park kommer Jørgen Leth og Hans Pilgaard i nærkontakt med et par svaner, og det er bestemt ikke noget, Jørgen Leth er begejstret for.

- Svaner er jo sådan en stoltserende fugl, der går rundt og skubber andre væk. Specielt den sorte svane - den kan jeg ikke li'. Den er alt for højrøvet, fortæller Jørgen Leth.

Hader buffeter

Forsætter vi ned ad hadelisten, bevæger vi os ind i det gastronomiske univers - nærmere bestemt buffethelvede. 

Jørgen Leth bryder sig ikke om den måde, der nu til dags bliver serveret morgenmad på på de fleste hoteller.

- Jeg er træt af alt det, man selv skal lave ved sådan et morgenbord, siger han og uddyber.

- Det er svært at tage sig sammen til, hvad man skal vælge. Det er svært at se det klart for sig, og det bliver meget kluntet og klodset og et helvedes stress, siger Jørgen Leth om buffeten.

- Jeg skal ikke sidde i en grøftekant

Sidst på listen befinder sig endnu en udfordring af gastronomisk karakter - eller rettere den udfordring det kan være at spise den franske mad, får også et fur af Jørgen Leth.

Efter de to herrer har handlet delikatesser på et lokalt marked, foreslår Hans Pilgaard, at de kan tage på picnic. Men Jørgen Leth er ikke meget for picnic.

- Jeg skal ikke sidde i en grøftekant eller sådan noget. Det skal jeg altså ikke. Jeg kan ikke li' det. Jeg vil helst have kniv og gaffel eller nogle bidder, der er til at overskue, siger Jørgen Leth.

Hans Pilgaard får dog alligevel overtalt Jørgen Leth til at indtage delikatesserne på en bænk. Hop med på programvognen til 'Mit Frankrig' for at se, hvordan det går.

I videoen nedenfor kan du høre første del af Jørgens hadeliste.