Rejser

Europa er yt: Her vil danskerne helst på ferie

Vi er vilde med de oversøiske destinationer, når vi flyver på ferie om sommeren. I Europa hitter Italien og Spanien.

Danskerne er vilde med at tage på ferie i Guds eget land, USA.

I hvert fald ligger tre amerikanske storbyer i top tre over de byer, som der har været flest søgninger på på rejsesitet Expedia i det første halvår af 2016.

New York, San Fransisco og Los Angeles er de tre mest populære destinationer. Derefter kommer den spanske ø Mallorca, mens femtepladsen igen går til USA. Her finder vi nemlig Las Vegas. På sjettepladsen skal vi en tur til Asien - nemlig til ferieøen Bali, som er en del af Indonesien.

- Rejser til Sydøstasien og USA er præget af en lavprisrevolution, som betyder, at den oprindeligt dyre oversøiske rejse, som tidligere kun var udbudt af få flyselskaber, nu kan fås til betydeligt billigere priser og via flere forskellige udbydere. Det har betydet, at langdistancedestinationer som Sydøstasien og USA er mere inden for danskerens rækkevidde, end hvad de tidligere har været, siger Susanne Svensson, marketingschef for Expedia.

Sydeuropa er gledet ned på listen

At de oversøiske destinationer er blevet så populære er forholdsvis nyt. Ser man på tal fra Danmarks Statistik, kan man se, at der for ti år siden ikke var en eneste destination uden for Europa på topti-listen. Her var det Spanien, Italien og Tyskland, der var de helt store feriehits.

I topti på den nye liste fra Expedia er disse tre lande da også repræsenteret, men de ligger i bunden. Her finder man London, Berlin og Rom - velkendte storbyer, som altså i mange år har været favoritter.

- På trods af udviklingen i efterspørgslen af de mindre traditionelle destinationer holder danskerne stadig meget af at besøge de europæiske hovedstæder, når de for eksempel skal have en weekendtur med shopping og god mad. Samtidig har de sydeuropæiske destinationer som Italien og Spanien en plads i danskernes hjerte og er fortsat blandt danskernes mest populære rejsedestinationer, fortæller Susanne Svensson fra Expedia.

Italien er en klar kør-selv-favorit

Ser man på de danskere, der er glade for kør-selv-ferier, står de sydeuropæiske lande højt på listen. 

Hver anden kør-selv-ferie går til Italien. De populære destinationer i støvlelandet er især Gardasøen, Toscana og Adriaterhavet.

- Danskerne har en lang tradition for at være vilde med Italien. Det gælder både smagsoplevelser med mad og vine, men også kulturen og vejret passer godt ind i danskernes feriepræferencer. Ikke mindst spiller det en stor rolle, at køreafstanden fra Danmark til Italien er rimelig. Det gør det oplagt , når børnefamilierne skal afsted, og så byder Italien ofte på godt vejr, siger Anders Iversen, administrerende direktør i FDM. 

Andenpladsen på FDMs liste indtager Frankrig, mens vores naboer mod syd, Tyskland får tredjepladsen.

Her er Expedias liste over de 20 mest populære destinationer:

 1. New York, USA
 2. San Fransisco, USA
 3. Los Angelses, USA
 4. Mallorca, Spanien
 5. Las Vegas, USA
 6. Bali, Indonesien
 7. Miami, USA
 8. London, England
 9. Berlin, Tyskland
 10. Rom, Italien
 11. Jylland, Danmark
 12. Orlando, USA
 13. Barcelona, Spanien
 14. København, Danmark
 15. Florida Keys, USA
 16. San Diego, USA
 17. Paris, Frankrig
 18. Yosemite nationalpark, USA
 19. Hamburg, Tyskland
 20. Koh Tao, Thailand