Kurs mod fjerne kyster

Familien Beha på vej mod København: Her er Havana lige nu

På kortet kan du følge med i, hvor Havana helt nøjagtig sejler lige nu.

Klokken 12 fortøjrer familien Beha Erichsen for første gang i tre år deres skib Havana i København. Det sker ved Toldboden, som er placeret tæt ved Kastellet og Langelinie.

Inden da skal de tilbagelægge det sidste stykke af deres tre år lange jordomsejling.

Det sidste stykke byder blandt andet på en tur forbi Kronborg - et ikonisk sted for sejlere fra København og Nordsjælland. Omkring klokken 7.30 rundede de Kronborgpynten, hvor mange af de lokale helsingoranere vinkede fra stranden.

Flere har også valgt at følge familien i både ind gennem Øresund.

Derefter sejler de ned gennem Øresund langs den nordsjællandske kyst, til de rammer København, hvor familien Beha Erichsen til daglig bor.

Følg Havanas signal

På kortet nedenfor kan du følge med på Havanas sidste tur på den lange jordomsejling. Kortet er koblet sammen med et såkaldt AIS-signal fra Havana.

Kortet er ikke længere aktivt.

Her på TV 2 har vi fulgt Havana de seneste fem dage, hvor båden har befundet sig i Danmark.

Følg med på Facebook

Over 200.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her

Ruten gennem de danske farvande

Turen gik fra Kiel i Tyskland mod Det Sydfynske Øhav, hvor de blandt andet blev spottet fra Ærø, Svendborg og Lundeborg. Videre derfra gik turen tværs over Storebælt.

Lidt før Korsør styrede de båden mod nord og Kalundborg og videre til Sejerø, hvor de da også blev set af flere af øboerne.

Torsdag tog de så turen fra Sejerø til toppen af Sjælland, hvorfra de altså i dag sejler mod København, som er endestationen, hvor programets seere vil tage imod familien.

På tv2.dk sender vi lige fra eventet klokken 12 med både stemning og interview med Emil, Theis og resten af familien.