Kurs mod fjerne kyster

Jubel og tårer: Emil og Theis hyldet af tusindvis af danskere

Flere tusinde seere tog imod Mikkel Beha Erichsens to ældste sønner, Theis og Emil, der fredag kom hjem efter tre års jordomrejse.

Det er tre år siden, Emil og Theis tog ud på deres livs rejse. En rejse, som TV 2-seere har kunnet følge i programmet 'Kurs mod fjerne kyster'. 

Fredag vendte familien Beha Erichsen så igen hjem til Danmark. Og for første gang i tre år, kunne Emil og Theis gå i land i København, hvor tusindvis af danskere stod klar til at hylde de to brødre med flag, balloner og champagne.

Rørt til tårer

- Det er helt vildt overvældende, lød de første ord fra Emil, der var rørt til tårer over de mange fremmødte. 

Efter hjemkomsten spurgte TV 2 drengene, hvordan det er at være hjemme, hvordan det føles at være blevet kendt, og hvad der skal ske i fremtiden?

- Jeg skal ud at cykle en lang tur i de københavnske gader. Jeg har drømt om at cykle op gennem Istedgade og ind gennem byen og ud af Nørrebro, svarede Emil.

- Jeg tror, jeg skal drikke et liter mælk. Det får man ikke så meget derude, så det har jeg savnet en del faktisk, sagde Theis med et smil.

Hvad livet ellers byder på for de to brødre, ved de ikke helt endnu.

- Jeg troede, jeg skulle sejle ud og blive klogere på, hvad jeg skal. Men jeg tror, vi begge er rimelige blanke på, hvad vi skal. Først skal vi bare lande efter en meget lang rejse og lige synke det hele, sagde Emil.

Se interviewet med Emil og Theis herunder:

Nu skal vi hver til sit

Med hjemkomsten til København følger der for begge brødre også en noget anderledes hverdag, hvor de ikke længere skal være sammen 24 timer i døgnet.

- Det er så det underlige. Når vi står op i morgen tidlig og drikker en kop kaffe, så går vi nok lidt hver til sit, og det bliver lidt underligt, svarede Emil.

- Men så mødes vi jo bare lidt på Havana, suppelerede Theis, inden de bliver afbrudt af farmand Beha, der ikke ville lade de mange fremmødte mennesker vente længere med at sige hej.

Se hjemkomsten fra luften

Allerede tidligt i morges blev Havana filmet af TV 2s helikopter, da båden rundede Kronborg sammen med en masse sejlere, der havde valgt at følge i Havanas kølvand på turen ind mod København.