Morgenhilsen fra Havana: Vi har så mange sommerfugle i maven

Familien Beha Erichsen har sendt en dugfrisk hilsen hjem fra Øresund, hvor de lige nu er på vej ind til København

TV-skibet Havana er nu ude på sin sidste sejlads på deres tre år lange jordomrejse.

Den sidste del af rejsen går fra Sverige, forbi Kronborg og ned gennem Øresund, hvorefter de lægger til kaj på Toldboden i København.

- Det er den aller, allersidste bid af en lang jordomsejling. Og klokken 12 sejler vi ind i Københavns Havn på en smuk sommerdag, fortæller MIkkel Beha Erichsen fra Havana.

Spændt stemning på Havana

Om bord på båden er hele Familien Beha Erichsen og deres besætning. Og der er sommerfugle i maven på især Theis og Emil, der for første gang i tre år går i land i København, hvor de er fra.

- Det er er bare spændende, supplerer Emil, der står bag roret sammen med sin far Mikkel, mor Marian og lillebror Alfred.

Hvordan det så ud, da Havana rundede Kronborg, kan du se i videoen nedenfor, hvor TV 2s helikopter har fanget Havana.

Enden på en lang jordomsejling

Jordomsejlingen har varet i tre år og har ført dem tværs over Atlanten til Mellemamerika og videre ud i Stillehaven til Fransk Polynesien for derefter at tage til Indonesien.

Du kan følge Havanas sidste færd ned gennem Øresund på kortet lige nu.

Når de går i land i København, sendes der live på tv2.dk, hvor Theis og Emil også giver deres første interview på dansk jord.

På vejen ind til København har Havana en stribe af både i kølvandet. Nedenfor kan du se et billede fra, da Havana rundede Kronborg.

Her runder Havana Kronborg.
Her runder Havana Kronborg. Foto: Michael Mathiesen / Privatfoto