Kurs mod fjerne kyster

Da Havana kom i havn: Her er Emils rørende ord til danskerne

Tusindvis af danskere tog fredag imod Emil, Theis og resten af familien Beha Erichsen. Derfor var det også en meget rørt kaptajn-Emil, der tog ordet.

Tre år er der gået, siden Mikkel Beha Erichsens ældste sønner, Theis og Emil, stævnede ud fra København. Siden har danskerne kunnet følge deres jordomsejling i TV 2-programmet 'Kurs mod fjerne kyster' - og fredag vendte de to brødre så igen hjem.

Efter at have rundet Kronborg kunne Theis og Emil for første gang i tre år gå i land i København - til stor begejstring for tusindvis af jublende danskere, der stod klar med flag og balloner.

- Jeg ved simpelthen slet ikke, hvad jeg skal sige. Det er kæmpestort, lød det først fra en meget rørt Emil.

- Theis og jeg tog af sted for tre år siden, og der havde jeg regnet med, at vi skulle sejle en helt anonym tur rundt om jorden - og det troede jeg faktisk, indtil vi rundede Kronborg, og der stod tusind mennesker og 50 både fulgte med. Men jeg havde ikke regnet med det her i min vildeste fantasi. Jeg er meget rørt, sagde Emil.

Du kan se eller gense hele Emils tale ved hjemkomsten i videoklippet øverst i artiklen.

Allerede tidligt fredag morgen blev Havana filmet af TV 2s helikopter, da båden rundede Kronborg sammen med en masse sejlere, der havde valgt at følge i Havanas kølvand på turen ind mod København. Se de levende billeder fra luften herunder:

Emil og Theis startede deres jordomsejling, da de var blot henholdsvis 23 år og 20 år. En julidag i 2013 tog de afsked med deres familie og venner i Københavns Havn, hvor familien Beha Erichsen til daglig bor.

Én ting er helt sikkert

Med tre år til søs ligger 26.169 sømil nu bag dem - altså knap 50.000 kilometer. Undervejs på jordomrejsen har der været 43 forskellige besætninger med på Havana, hvoraf de tre fredag sejlede med ind i havnen på Toldboden i København. 

- Det er fuldstændig umuligt at sige, hvad der har været det bedste. Men én ting er helt sikkert. Det er, at det havde ikke været en god tur uden alle dem, vi har haft med ude at sejle. Det er lige så meget deres tur, som det er vores tur, sagde Emil, der igen og igen tog sig selv til håret, mens han kiggede rundt på den mange fremmødte.

- Jamen, jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det er simpelthen så overvældende. Jeg havde ikke forestillet mig det her.

Farfar-Kløvedal tog imod

Blandt de mange fremmødte var særlig én gæst, der bragte smilet frem hos Emil og Theis. Troels Kløvedal, brødrenes farfar, var nemlig også kommet til Toldboden i København på en sejlbåd.

Sammen med omkring 50 både fulgte han i løbet af formiddagen familien i havn fra Kronborg. Herunder kan du se, hvordan det så ud fra luften, da de manglede både sejlede ind i Toldboden: