Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha dagen efter vild hjemkomst: Det øjeblik vil man fortælle sine børnebørn om

Dagen efter Havanas hjemkomst er familien Beha Erichsen stadig overvældet af danskernes modtagelse - og af deres helt specielle møde med Kronborg.

Tusindvis af danskere tog fredag imod Theis, Emil og resten af familien Beha Erichsen, der stævnede ind i København efter tre års jordomsejling og dermed tre sæsoner af TV 2-programmet 'Kurs mod fjerne kyster'.

Ved Toldboden i København blev de mødt af jubel, flag og balloner - og den modtagelse er stadig svær at sætte ord på dagen derpå, da TV 2 fanger Mikkel Beha Erichsen over telefonen.

- Det er svært at finde et ord, der dækker det bedre, end at vi er overvældet. Fordi det var jo helt vildt. Som Emil sagde, da vi sejlede ned forbi Kronborg og bådene stimlede sammen: 'Jamen far, vi skulle jo bare ud og sejle en lille tur', lyder det fra Mikkel Beha Erichsen.

Allerede tidligt fredag blev Havana filmet af TV 2s helikopter, da båden rundede Kronborg sammen med en masse sejlere.

Hvordan det så ud kan du se herunder:

Derfor er Kronborg noget specielt

Og netop øjeblikket, hvor 'Kronborg var om styrbord', sidder for Mikkel Beha Erichsen fast som noget helt specielt

- Det var det største øjeblik, da vi sejlede ned mod Kronborg med seks-otte både, og da vi så kom rundt om, lå der 50 både, og folk stod med 'Velkommen hjem'-bannere, Dannebrog og truthorn. Det øjeblik vil man fortælle sine børnebørn om som 80-årig, siger Mikkel Beha Erichsen.

Og det er da heller ikke helt tilfældigt, at det i introsangen til 'Kurs mod fjerne kyster' lyder: "Hvis Kronborg stod til venstre da vi tog afsted, står Kronborg nok til højre, den dag vi vender hjem. Når vi vi vender hjem."

- Kronborg er vendepunktet. Det ligger så dybt i vores gener, fordi det jo var der, man drog ud fra i gamle dage. Men når man så havde Kronborg om styrbord igen, så vidste man, at det var gået godt, forklarer Mikkel Beha Erichsen.

Emil: Lige den fest, jeg havde drømt om

Han må dog samtidig tilføje, at danskernes modtagelse ved Toldboden heller aldrig går i glemmebogen. Her var der ifølge TV 2s oplysninger op imod 15.000 mennesker samlet for at hylde familien. 

- Helt ærligt, så havde vi troet, at der ville komme omkring 1000 mennesker - måske 1500. Men vi havde ingen idé om, at det ville blive så stor en folkefest. Taknemmelighed er nok det rigtige ord her, siger Mikkel Beha Erichsen.

Eftermiddagen brugte familien på at sige hej til så mange som muligt af de fremmødte, og derefter sejlede de hjem til familien Behas husbåd i nærheden, hvor der ventede endnu en velkomst.

- Derhjemme stod så 100 af vores familie og nærmeste venner, som havde hængt kulørte lamper op og sørget for kolde øl. Så det var en dejlig aften med gensyn af både besætningmedlemer og bedsteforældre. Og da jeg klokken halv tre stod med Emil og kiggede udover festen, sagde han: "Det var lige præcis den fest, jeg havde drømt om", siger Mikkel Beha Erichsen.

Blandt gæsterne var blandt andet Troels Kløvedal, brødrenes farfar, der også fulgte familien ind til Toldboden i København. Herunder kan du se øjeblikket, hvor generationerne blev forenet:

Tusindvis af fans var mødt op for at hilse på Theis og Emil, men særligt én gæst tog drengenes opmærksom. Troels Kløvedal, brødrenes farfar, var nemlig også kommet til Toldboden i København på en sejlbåd.