Størst

Sådan har du ikke set TV 2s Tantholdt før: Se hans vilde saksespark

TV 2s erfarne krigskorrespondent kan andet end at navigere rundt mellem krudt og kugler. Rasmus Tantholdt er også snild med en bold.

- Jeg vil sige, den sang man synger på Aarhus Station, den kan man godt bruge til Botafogo, siger Rasmus Tantholdt, da han er på vej til fodboldkamp i selskab med makkerne Morten Ankerdal og Peter Ingemann. Han bryder ud i sang.

- I troede, vi var døde og borte, I troede, vi ville forgå, men blåhvide er vi hjertet, når Botafoga slår ned som et ly-yyy-un, brøler Tantholdt lavmælt og fortsætter med et:

- Lålå lålåå lålålålååå ... 

Med den garvede 'Størst'-vært, Peter Ingemann, i spidsen er de tre herrer taget på opdagelse sammen i Rio. Onsdag aften klokken 20 på TV 2 kan du se første del af programmet, der er kommet ud af rejseeventyret.

Allerede nu kan du se snigpremieren på 'Størst special - OL i Rio' på TV 2 PLAY her

Inden den ægte vare på Maracana Stadion i Rio, dribler Team Tantholdt selv med bolden på Copacabana-stranden. Og de vil gerne ud i en match med nogle lokale – men de skal først lige findes.

I et interview til TV 2 fortæller Rasmus Tantholdt, at noget af det han holder allermest af ved foldbold, det er sammenholdet omkring spillet.

- Det er også det, der skete på Copacobana – vi møder nogle mennesker, vi aldrig har mødt før, de taler ikke engelsk særlig godt, men vi spiller fodbold sammen og er sammen om noget, og det, synes jeg, er ganske smukt, siger han.

Taktikken er 'long balls'

- De gider ikke spille med os, de er i en anden liga, siger Peter Ingemann, da jagten er sat ind. Han fortsætter:

- Jeg skal finde nogle på 80 ... eller små børn.

Da nok boldglade er samlet, går kampen i gang. Selv om der er målchancer, kniber det med at sætte bolden i kassen, og Team Ingemann, Ankerdal & Tantholdt må anerkende et nederlag på 0-1 til modstanderne.

- Thanks, man. I'm sorry, you know - we play with 'long balls' that's a stupid strategy, siger Rasmus Tantholdt, imens han giver hånden til en fra vinderholdet.

Han har spillet fodbold siden, han kunne gå, og dengang foregik det i hans barndomskvarter i Aarhus. Trods sejren, der udeblev i Rio, ofrede den erfarne krigskorrespondent sig og fik Copacobanas sand at føle i kampens hede. Se hvordan det gik herunder:   

Tantholdt fik også tid til at tage på mission med Rios eliteenhed, der blandt andet forsøger at bekæmpe organiseret narkokriminalitet. Se en lille bid fra besøget i klippet nedenfor: 

 Øl og brøl til Botafogo

- Vi er nødt til lige at stoppe, inden vi går ind på Maracana, siger Morten Ankerdal og fortsætter:

- De der tyve skridt vi kommer til at tage lige om lidt, derind. Det syn, der kommer til at møde jer, når I kommer ud ... Er I klar?

- Det var helt ubeskriveligt, den (stemningen, red.) er ganske kaotisk i forhold til en dansk stadion. Det er meget fanatisk og passioneret, siger Tantholdt til TV 2. Han har med egne ord haft det skide skægt med at lave fjernesyn sammen med Peter Ingenmann og Morten Ankerdal. 

- Jeg har en kæmpestor respekt for de to drenge. Jeg fik også et godt forhold til dem, vores kemi var utrolig god, jeg klikkede utrolig godt med dem, og det var ikke noget, der tog ti minutter eller et kvarter, det skete i løbet af ti sekunder – så var vi bare i en form for fælles jargon og havde det utroligt hyggeligt, fortæller Tantholdt. 

Det gik langt fra stille for sig, da de tre herrer var inde og se Rio-mesterskabet den 9. maj. Se med herunder:

Se snigpremieren på 'Størst Special - OL i Rio' på TV 2 PLAY her