Rejser

Tjek din flybillet: Familie måtte betale 1700 kroner ekstra for basal fejl

Det kan være en god idé, at læse det med småt på flybilletten, inden du møder op i lufthavnen. Alt andet kan blive en dyr fornøjelse.

For din pengepungs skyld, bør du tjekke din flybillet inden afgang. Det lærte en familie på den hårde måde.

Når du skal ud at rejse, er det en god idé at læse det med småt.

Forbrugernævnet har netop afgjort, at et rejseselskab var i sin gode ret til at opkræve et gebyr på 1.712 kroner, fordi en familie ikke havde tjekket ind online hjemmefra og heller ikke havde printet deres boardingpas.

Forbrugerklagenævnet lagde i deres afgørelse vægt på, at flyselskabet havde informeret familien om, hvad de skulle gøre, inden de mødte op i lufthavnen. Det var derfor deres egen skyld, at de manglede boardingpas.

Stor forskel på reglerne

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels C. Beier, understreger, at det er vigtigt, at man tjekker sine billetter inden afgang mod lufthavnen.

- Der er stor forskel på, hvad de enkelte flyselskaber opkræver ekstra for. Hos nogle flyselskaber rækker servicen længere end hos andre, så sørg for at tjekke, hvad det enkelte flyselskab skriver på sin hjemmeside, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels C. Beier til forbrug.dk.

Disse ting skal du være ekstra opmærksom på

Rejseselskabet har siden nedsat sit gebyr markant, men sagen er et eksempel på, at det kan være dyrt ikke at have styr på de vilkår, der gælder for flybilletten.

Herunder kan du få et overblik over, hvad du blandt andet skal have tjek på, inden du tager afsted mod lufthavnen.

Skal du selv printe boardingkort?

Ligesom i den nævnte sag, skal du være opmærksom på, om du skal være checket ind, inden du møder op i lufthavnen, og om du selv skal printe dine boardingpas. Hos nogle selskaber er det påkrævet, mens det kun er et tilbud hos andre.

Vejer din kuffert for meget?

En for tung kuffert kan udløse en ekstraregning. Vægtgrænsen varierer, så check dit flyselskabs regler inden afgang.

Er din håndbagage for stor?

Hos de fleste flyselskaber er der en grænse for, hvor stor din håndbagage må være. Hos Norwegian er der for eksempel en grænse på 10 kilo  (55 x 40 x 23 centimeter) på nogle billettyper, og en grænse på 15 kilo (55 x 40 x 23 centimeter) på andre billetter.  Er din håndbagage for stor, skal den muligvis checkes ind, og det kan resultere i et gebyr.