Fri

Hans Pilgaard: Jeg ville elske at tage Jørgen med til Storbritannien

Hans Pilgaard har tilbragt meget tid i både London og Skotland.

I programmerne 'Mit Frankrig' og 'Mit Spanien' er det Jørgen Leth, der viser nogle af de lande, der står hans hjerte nært, frem for Hans Pilgaard.

Men hvad hvis rollerne var byttet om, og det var Hans Pilgaard, der skulle vise et land frem for Jørgen Leth - hvad ville han så vælge?

Det har TV 2 spurgt om, da vi mødte dem til en snak i Andalusien i Spanien.

- Der er flere lande, der står mit hjerte nær. Skotland har betydet meget for mig. Dels fordi der har været nogle afgørende punkter i mit liv, hvor jeg er taget til Skotland. Jeg boede der i '95, fordi jeg trængte til at finde ud af, hvad der skulle ske i mit liv, siger Hans Pilgaard, da Jørgen Leth bryder ind.

- Skotland er også et dejligt land, men det regner for meget, synes jeg, siger Jørgen Leth.

- Man skal aldrig tage til Skotland for vejrets skyld, men der er så mange andre sindssyge oplevelser. Skotland er fantastisk. Skotterne er også et stolt folk, der på mange måder har meget tilfælles med det andalusiske folk, som vi besøger nu - det er stolte folkeslag. Skotterne er kendt for at være et folk, som ikke er briter, men skotter. De bliver tossede, hvis du siger: You're british. På den måde er skotter og andalusere meget ens - de står noget igennem og imod, forklarer Hans Pilgaard.

Hjemmevant i London

Generelt er Hans Pilgaard glad for de lidt koldere egne. Færøerne og Norge står nemlig også højt på listen over lande, som han godt kan lide.

- Norge er på samme måde som Skotland et sted, jeg tog til for at blive klar over nogle ting. I Norge var jeg alene i en fjeldhytte i noget tid og tænkte nogle tanker, forklarer Hans Pilgaard.

Mit Spanien

De to velkendte og populære rejsemakkere, Jørgen Leth og Hans Pilgaard, tager på endnu en rejse på TV 2 FRI. Denne gang går turen til Spanien, hvor Jørgen Leth er mindst ligeså hjemmevant som i Frankrig. 

Rejsen begynder i fiskerbyen Estepona på Costa del Sol, hvor Jørgen boede som ung. Derfra går turen gennem Spanien, hvor de både får smagt på tapas, set tyrefægning og meget andet.

'Mit Spanien' kan ses på TV 2 FRI mandag klokken 20.40 eller på TV 2 PLAY.

Men det er alligevel Storbritannien, der har den største plads i hans hjerte. 

I en årrække fra år 2010 boede tv-værten sammen med sin eksmand i London, og det er derfor også et sted, hvor han er virkelig hjemmevant. Og det er et sted, han holder utrolig meget af.

Og London er Jørgen Leth helt med på.

- Jeg ville gerne gå gennem London med dig, hvis det skulle være, siger Jørgen Leth.

Han er dog ikke helt indstillet på at bytte roller. Han kan godt lide at være rejselederen, der planlægger rejsen og fortæller undervejs. Og Hans Pilgaard er egentlig også tilfreds med at være på tur med Jørgen.

- Det er jo ikke sådan, at det kun er Jørgen, der snakker. Jeg beder ikke om ordet - jeg tager det. Desuden har jeg jo også den vigtige funktion at køre bilen og indstille GPS'en. Jørgen ville aldrig komme ud af stedet, hvis jeg ikke var der. Den rollefordeling er fin, siger Hans Pilgaard.