Kurs mod fjerne kyster

Efter tre år på Havana: Nu løfter Theis sløret for sine vinterplaner

Til vinter sætter Theis Midé Erichsen kurs mod Alperne, hvor han skal stå på snowboard.

Der er ikke gået lang tid, fra Havana sejlede ind i København efter tre års jordomsejling, til Theis har lagt nye planer.

Til vinter tager han til Alperne med sin kæreste, hvor han skal arbejde og stå på snowboard, skriver magasinet Skinews.

- Jeg har planer om at finde et arbejde i Alperne, som kan gøre, at jeg kan tjene penge, mens jeg er afsted. Min kæreste og jeg planlægger at tage afsted i minimum to måneder, og vi glæder os som små børn til at få sne under fødderne, siger Theis Midé Erichsen til Skinews.

Før den 23-årige Theis tog på jordomsejling med familien Behas skib Havana, var han snowboardentusiast. Det startede med et to-årigt ophold på Oure Idrætsefterskole, hvor han gik på ski- og snowboardlinjen. Siden da har han arbejdet som snowboarsinstruktør og som sælger i ski- og Surfbutikken Nautic i København, hvor hans spidskompetence var at sælge snowboards.

Familiens board-entusiast

Tidligere har Mikkel Beha Erichsen fortalt til TV 2, at Theis også er familiens ekspert i alt, hvad der har med boards at gøre - hvad enten det er på sneen med et snowboard eller på vandet med et surfboard.

- Jeg føler mig hjemme, når jeg er tæt på vand. Det eneste tidspunkt, hvor jeg ikke er tæt på vand, er, når jeg har et snowboard under fødderne. Ellers er jeg altid kystnær. Sådan er det i hele min familie. Når vi rejser, har det stort set altid noget med vand og vandsport at gøre. Min familie har også stået meget på ski, så om vinteren har rejsedestinationerne heddet Sverige, Norge, Østrig og Frankrig, fortæller Theis Midé  Erichsen.

Men denne gang er det altså ikke familien, men kæresten han skal afsted med. En kæreste, som han har fundet sammen med på jordomrejsen.

Selvom jordomrejsen sluttede 15. juli, er det dog ikke slut for seerne endnu. For mens Theis står på snowboard, sender TV 2 fjerde sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'. Denne gang kommer seerne blandt andet med til Indonesien, Malaysia og - sidst med ikke mindst - Danmark, hvor Emil og Theis sluttede deres jordomrejse med en vild velkomst i København.

Seks store øjeblikke fra 'Kurs mod fjerne kyster'

  1. Emil og Theis tager afsked i København

    Emil og Theis' eventyr startede for tre år siden i København, hvor de tog afsked med familie og venner på deres husbåd Atlas, hvor Mikkel, Marian og Alfred bor til daglig. Det var en afsked fyldt med tårer og smil, inden de sejlede ud af Danmark med Kronborg om bagbord.

  2. Havana bliver omringet af hvaler

    Lidt ud for den portugisiske kyst bliver Havana omringet af nogle af havets kæmper. Det viser sig at være finhvaler, som er verdens andet største dyr. Kun blåhvaler er større. I klippet kan du se de fantasktiske optagelser, som det lykkedes Theis og Emil at lave.

  3. Havana flækker storsejlet

    Efter Havana har været på rejse i et års tid, må storsejlet kapitulere. Det sker en nat, hvor besætningen er ude i et storm- og tordenvejr. Pludselig flækker storsejlet tværs over, og besætningen får med ét meget travlt både på fordækket og i cockpittet.

  4. Dyk med 100 hajer på én gang

    I en passage i Fransk Polynesien får Mikkel Beha Erichsen og hans tre sønner sig lidt af en oplevelse. Helt op til 100 revhajer flokkes omkring dem i det azurblå hav. Læs Emils rejsebrev om den oplevelse lige her.

  5. Emil og Theis får julegave hjemmefra

    I Fransk Polynesien er det efter halvandet år til søs tid til at trække Havana en tur på land, hvor båden skal repareres og gøres klar til sidste del af jordomsejlingen. Men inden båden kommer på land, skal drengenes jule- og fødselsdagsgave testes. Med sig fra Danmark har Mikkel Beha medbragt en spiler - et kæmpe sejl, der får Havana til at skyde raketfart i selv stille vejr.

  6. Kommer helt tæt på pukkelhvaler

    Tæt på Tonga i Stillehavet får Theis, Emil og Alfred et af deres livs dyk, mens Mikkel og Marian er hjemme i Danmark. Her får de mulighed for at komme helt tæt på pukkelhvaler og kommer blandt andet i nærkontakt med en hunhval og dens kalv.