Top 10: Her skal du rejse hen i 2017

Lonely Planet har netop offentliggjort deres anbefalinger til, hvor rejsen bør gå hen i 2017.

Uanset om du er til eksotiske palmestrande, storslåede landskaber eller dynamiske storbyer, så er der inspiration at hente på den liste, som Lonely Planet netop har offentliggjort.

Hvert år laver Lonely Planet, som står bag de meget populære guidebøger, en liste med ti lande, som de anbefaler, man tager til. Landene, der befinder sig på listen, er ofte lande, der udvikler sig, er vært for internationale events i det pågældende år eller gemmer på uspolerede perler.

Nedenfor kan du se listen og finde ud af, hvor du skal tage til i 2017.

Her skal du rejse hen i 2017

 1. Canada

  Canadierne har ry for at være rummelige og høflige. Det bliver understreget af deres nye energiske premierminister, Justin Trudeau. Desuden byder landet både på dynamiske storbyer og storslået natur som Niagara Falls. Den canadiske dollar er lav lige nu, så det er bare med at komme afsted.

 2. Colombia

  Narkohandel og kriminalitet har længe stået i vejen for turismen i Colombia, men nu er det trygt nok at tage til det sydamerikanske land. Og det er der god grund til at gøre, for landet byder på en sprudlende kultur, natur og stor gæstfrihed.

 3. Finland

  Det er 800 år siden, finnerne blev uafhængige af Rusland og Sverige, og det bliver i 2017 fejret med arrangementer i hele landet med kunstneriske udstillinger, gastronomiske oplevelser og de legendariske saunaarrangementer, som landet er kendt for. Landet er desuden vært for de nordiske mesterskaber i ski.

 4. Dominica

  Den caribiske ø er stadig fri for masseturisme og hoteller og fremstår derfor meget uspoleret. De eneste skyskrabere, der er lige nu, er kokospalmer, men i 2018 får øen sit første store resort, hvilket formentlig vil bane vejen for turisterne.

 5. Nepal

  Selvom Nepal i 2015 blev ramt af et alvorligt jordskælv, er landet stadig fyldt med naturskatte. Mange af landets templer og trekkingstier står stadig som før jordskælvet. Men der er også skader, der skal genoprettes, og landet er fattigt, så turisternes penge er mere end velkomne lige nu.

 6. Bermuda

  Bermuda byder på tempereret klima og stabile vindforhold, der især gør stedet attraktivt for sejlere. I juni 2017 er de da også vært for kapsejladsen Americas Cup. Bermuda er endnu ikke overrendt af turister, selvom det er nemt at komme dertil fra den amerikanske østkyst.

   

   

 7. Mongoliet

  Mongoliet er et land i udvikling. I 2017 får landet en ny lufthavn, og i landets hovedstad Ulaanbaataar er der skudt en splinterny skyline op med vanvittige hoteller, moderne biografer og gode spisesteder. Samtidig har landet også smuk natur. Fra hovedstaden kan du nemt komme til Khövsgöl-søen, da en ny vej åbnede sidste år.

 8. Oman

  Der er flere fly til landet end nogensinde før, og luksushotellerne skyder op over det hele. Oman er i den grad Arabiens nye perle. Landet byder også på turkisblåt hav og flotte bjerge. Hvis du er en børnefamilie, er der desuden endnu en attraktion på vej - i 2017 åbner der en ny, vild forlystelsespark.

 9. Myanmar

  Landet har netop haft sit første valg i et halvt århundrede, så alles øjne er rettet mod det asiatiske land. Landet har i mange år været svært at rejse i som turist og fremstår derfor uspoleret. Det er din mulighed for at opleve det uspolerede Asien med munke, templer og aber.

 10. Etiopien

  Etiopien vil for mange fremstå ganske eksotisk og specielt. Landet har nemlig sin egen tidsregning, sit eget unikke sprog, et fantastisk køkken og god kaffe. Landet har også masser af trekkingruter, smukke søer og et rigt dyreliv. I 2017 desuden endnu bedre forbundet med internationale flyruter.

Kilde: Lonely Planet