Fri

Hans Pilgaard må sende Jørgen Leth alene på tv-rejse

Denne gang går turen til det nordlige Spanien i programmet 'Mit Spanien', men Hans Pilgaard måtte melde afbud kort inden afgang.

Jørgen Leth og Hans Pilgaard har været på tre rejser sammen på TV 2 FRI - to i Frankrig og en i Spanien. Og det var egentlig meningen, at de skulle have været på en fjerde rejse sammen - denne gang til Nordspanien.

Men kort tid inden afrejse opstod der et benspænd for Jørgen Leth og Hans Pilgaard. 

Hans Pilgaard fik for knap to år siden konstateret kræft og har siden regelmæssigt gået til tjek for kræften. Og det var ved sådan et kontroltjek, at han i maj fik konstateret en "plet" på leveren, som skulle fjernes, da den kunne risikere at indeholde kræft.

Smerteligt at aflyse rejsen 

Operationen fandt sted i den tidlige sommer - midt under optagelser til 'Mit Spanien'. Så Jørgen Leth måtte selv rejse afsted til Nordspanien.

- Det er jo smerteligt at skulle afbryde en rejse, som er så vild og udviklende, som rejserne med Jørgen er. Men nogle gange skal man tage omveje i livet, og det her var så en af de omveje, jeg skulle tage, fortæller Hans Pilgaard til TV 2.

Det var godt at se, at han kunne klare det selv.

Hans Pilgaard

I de nye 'Mit Spanien'-programmer, som har premiere den 7. februar, rejser Jørgen Leth derfor selv rundt i Spanien akkompagnieret af en fotograf. Her tager han Baskerlandet, hvor han blandt andet besøger byen San Sebastián, som er kendt for sin gourmetmad, gode surfbølger og en flot strandpromenade. Regionens største by Bilbao får også et visit, og det samme gør Santiago de Compostela, hvor pilgrimsruten Caminoen ender.

Jørgen Leth sendte billeder undervejs

Det var en tur, Hans Pilgaard ufatteligt gerne ville have været med på.

- Jeg fik hilsener og billeder fra Jørgen, mens de (produktionsselskabet, red.) var afsted. Det gjorde bestemt ikke misundelsen og ærgrelsen mindre - det var nogle helt fantastiske billeder. Men det var godt at se, at han kunne klare det selv, fortæller Hans Pilgaard.

"Pletten" på leveren viste sig at være en død plet, og Hans Pilgaard er i dag kræftfri.

- Jeg har det fantastisk og føler mig meget glad og frisk, fortæller tv-værten der lige nu er på bryllupsrejse med sin kæreste Jobbe.

De to har planer om at besøge Sydamerika, Australien og Indien i løbet af fire måneder. Der er ikke tale om en tv-rejse, men derimod ren ferie.

- Jeg glæder mig til at trække stikket. Det har været et vildt år med bryllup, bogudgivelse og sygdom, så nu skal vi bare være, nyde og opleve, siger Hans Pilgaard.

Jørgen Leths rejse kan du derimod få lov at opleve på TV 2 FRI om tirsdagen fra den 7. februar klokken 21.15.