Kurs mod fjerne kyster

Se Mikkel Behas egne optagelser: -Jeg kan godt forstå, hvis I godt gad at ligge her

Kurs mod fjerne kyster-holdet har sendt optagelser hjem til tv2.dk fra de varme lande. Her tager de os med på badetur i Det sydkinesiske Hav.

Når det er stegende varmt, og der ikke er meget vind til at fylde Havanas sejl ud med, er der ikke andet for end at hoppe en tur i baljen. Og det var lige nøjagtig, hvad 'Kurs mod fjerne kyster'-holdet gjorde en aprildag for knap et år siden, hvor fjerde sæson af programmet blev optaget.

Og nu hvor kulden er på sit højeste i Danmark, kan man ikke undgå at blive lidt misundelig, når man ser optagelserne. Noget, Mikkel Beha Erichsen da også godt er klar over.

- Hvis det her er at finde inde på Kurs mod-facebooken eller inde på TV 2s hjemmeside, og man så sidder derhjemme i en februar- eller martskold dag og klikker sig ind og tænker, at det gad man godt lige at ligge og bade midt ude i Det sydkinesiske Hav. Så er der kun en ting at sige: Ja, det kan jeg godt forstå, for det er simpelthen så dejligt, fortæller Mikkel Beha Erichsen i videoen.

I år har han helt ekslusivt optaget en række videoer til tv2.dk, der viser, hvad der foregår, når familiens faste fotograf Hannelore Dörner har slukket sit kamera - det er nemlig ikke hele tiden, der bliver filmet til programserien. Og denne gang skal vi altså med Mikkel Beha Erichsen på badetur i Indonesien, hvor en stor del af familiens sidste togt på denne jordomsejling foregår

Fra synkronsvømning til propelrensning

Når der er badestop på Havana, bliver tiden blandt andet brugt på at øve synkronsvømning og udspring. I videoen ser vi både udspring fra kaptajn Emil og drengens kusine Amanda, som sejler med i denne sæson.

KURS MOD FJERNE KYSTER

  • Mikkel Beha Erichsen og hans familie tager i fjerde sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'' hul på jordomrejsens sidste del. 
  • I Indonesien kommer de helt tæt på lokalbefolkningen og på de dyr, der lever i øriget. Derfra går turen videre mod Singapore, hvor skibet Havana med besætning skal fragtes til Europa på et containerskib. Og endelig venter en vild velkomst i København, da de vender hjem fra den tre år lange rejse.
  • Du kan se programmet på TV 2 onsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY

- Det er en meget stille dag, må man sige, fortæller Mikkel Beha Erichsen til kameraet, mens han agerer udsprings-fotograf.

Theis er også hoppet en tur i vandet, men går lidt mere praktisk til værks end resten af bådens besætning. Han er - som altid - i gang med at rode med noget mekanik.

Få mere om familien fra Havana: Tilmeld dig nyhedsbrevet TV 2 LIVSSTIL

Denne gang er det bådens propel, der skal renses for rurer, som er nogle små dyr, der bor inde i en kalkskal. Det lyder måske ikke så eksotisk at rense en skrue, men når det foregår i 30 grader varmt vand, er det lige til at overkomme. Se selv i videoen.

Hver tirsdag efter 'Kurs mod fjerne kyster' kan du se ekstraoptagelser, som er lavet til tv2.dk.