Kurs mod fjerne kyster

Lagde du også mærke til denne detalje i 'Kurs mod fjerne kyster'?

Emil har fået lov til at tage del i tilblivelsen af sidste sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'. Og det har betydet en lille ændring i programmet.

Det var ikke Mikkel Beha Erichsens stemme, der på vanlig vis lagde ud med at fortælle om Havanas rejse i første afsnit af 'Kurs mod fjerne kyster'. Det var derimod Emil Midé Erichsens stemme, der strømmede ud til seerne.

Og det bliver ikke den eneste gang i denne sæson, at Emil speaker, som det hedder på tv-sprog - altså fortæller seeren, hvad der sker i programmet.

Emil speaker alle de steder, hvor Mikkel Beha Erichsen ikke er om bord på båden. Og det er faktisk sket en enkelt gang før i sæson 3, da Emil og Theis var "alene hjemme" på båden med deres besætning. Dengang var speaken lavet om bord på Havana under en dyne, der lydisolerede fra anden støj. Denne gang er speaken lavet under lidt mere professionelle forhold - nemlig herhjemme i Danmark.

Det er jo et etableret program, men det er først nu, jeg er med i der her ståhejs.

Emil Midé Erichsen

Har fulgt processen tæt

Generelt har Emil denne gang været en større del af tilblivelsen af programmet. I sommer kom ham og Theis hjem fra deres tre år lange jordomrejse, så i efteråret har han haft tid til at følge klippeprocessen, hvor alle optagelser fra rejsen bliver sat sammen til et program.

- Jeg har kigget forbi klipperummet nogle gange og fået programmerne til gennemsyn for at se, hvordan det fungerer. Det er jo en spændende proces at se, hvordan et program bliver bygget op, fortæller Emil Midé Erichsen.

Spændt på modtagelsen af sidste sæson

Ind imellem har han også kunnet byde ind med sin ekspertviden fra rejsen, når programmets klipper Johannes har redigeret programmet.

- Det er jo fedt at kunne sige til Johannes, hvis jeg ved, at der er et endnu federe billede af en fisk fra et af vores dyk end det, han har brugt, siger Emil Midé Erichsen, der er spændt på at se, hvordan programmerne biver modtaget denne gang.

For første gang er han nemlig hjemme, mens programmerne bliver sendt.

- Det er skørt at være hjemme. Det er jo et etableret program, men det er først nu, jeg er med i der her ståhejs. Jeg er spændt på at se folks reaktioner med det samme - for dem har vi jo tidligere kun set forsinket, fortæller Emil Midé Erichsen.

Kurs mod fjerne kyster-holdet har sendt optagelser hjem til tv2.dk fra de varme lande. Her tager de os med på badetur i Det sydkinesiske Hav.