Danskerne valfarter til trope-paradis: Her er Havana-Emils hemmelige perler på øen

Emil Midé Erichsen afslører sine bedste tips og tricks til Bali, hvor han selv har tilbragt mange måneder.

Bali er kendt som danskernes foretrukne ferieø i Asien. Faktisk lagde 18.557 danskere vejen forbi Bali i 2015.

Det er ikke uden grund, at den indonesiske ø er blevet populær, for Bali byder både på flot natur med vulkaner og grønne risterasser, krystalklart vand med gode dykkermuligheder, nogle af verdens bedste bølger til surf og en hinduistisk kultur, der kommer til udtryk overalt på øen.

En af dem, der har lagt vejen forbi Bali adskillige gange, er Emil Midé Erichsen, der er aktuel i programmet 'Kurs mod fjerne kyster'.

Han har taget sin uddannelse som dykkerinstruktør på Bali, sejlet der som barn med sin farfar Troels Kløvedal og med sine forældre Mikkel Beha Erichsen og Marian Midé. Og i foråret vendte han tilbage med besætningen fra Havana. Derfor har TV 2 bedt ham om at komme med sine bedste råd til, hvad man skal lave, når man er på Bali.

Tag til Legian og Seminyak

- Bali er jo fantastisk, for selvom der er mange turister, formår de at holde fast i deres traditioner og kultur. Ligegyldigt hvor mange blege russere, der er, så ser man stadig begravelsesceremonier, hvor de hælder asken ud midt på Kuta Beach. Og det oprindelige Bali ligger kun to sideveje væk fra hovedvejen, fortæller Emil Midé Erichsen.

Selv har han rejst på det meste af øen, og har derfor et par tips til, hvor det er godt at bo og opholde sig.

- Hvis man er ung og synes, det er sjovt at surfe og gå ud, så skal man tage til Legian eller Seminyak. Mange tager til Kuta, som er indbegrebet af diskoteker, og jeg vil ikke være fordømmende over for dem, der synes, det er sjovt, men mit trick vil være at tage til Legian eller Seminyak, hvor det er lidt mere lokalt og knap så meget skumdiskotek, fortæller Emil Midé Erichsen.

Ubud blev jo meget kendt efter filmen 'Spis Bed Elsk' med Julia Roberts. Men selvom den er blevet meget turistet, har den beholdt sin charme.

Emil Midé Erichsen

Alle tre byer ligger på den sydlige del af Bali og tæt på lufthavnen, hvor man typisk ankommer. Kuta er byen, hvor mange unge australske turister tager til for at feste og også her, mange surfere har deres base. Men ti kilometer nord for Kuta finder man altså de mere rolige byer Legian og Seminyak, som stort set er smeltet sammen med Kuta.

Klik på punkterne herunder og se Emils anbefalinger.

Oplev den balinesiske kultur

Men Bali er også meget mere end strandliv og fest. Inde midt på øen gror balineserne ris på deres grønne risterasser. Derfor anbefaler Emil Midé Erichsen også, at man tager en tur til Ubud, som, ud over at være omgivet af risterasser, også er øens spirituelle centrum, hvor der praktiseres hinduisme med alt, hvad det byder på af ofringsceremonier og yoga.

KURS MOD FJERNE KYSTER

  • Mikkel Beha Erichsen og hans familie tager i fjerde sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'' hul på jordomrejsens sidste del. 
  • I Indonesien kommer de helt tæt på lokalbefolkningen og på de dyr, der lever i øriget. Derfra går turen videre mod Singapore, hvor skibet Havana med besætning skal fragtes til Europa på et containerskib. Og endelig venter en vild velkomst i København, da de vender hjem fra den tre år lange rejse.
  • Du kan se programmet på TV 2 onsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY

- Ubud blev jo meget kendt efter filmen 'Spis Bed Elsk' med Julia Roberts. Men selvom den er blevet meget turistet, har den beholdt sin charme. Lige uden for byen er det meget lokalt, hvor de passer deres rismarker og dyrker hinduismen. Der handler det om, at man skal behandle naturen, mennesker og sine guder ordentligt, og så går tingene op i en højere enhed, forklarer Emil Midé Erichsen.

Inde på øen finder man også vulkaner. En af dem er vulkanen Agung, som man kan vandre op ad.

- Man tager afsted klokken fire om morgenen, og ser solopgang fra vulkanen - det er helt fantastisk, siger Emil Midé Erichsen.

Dyk med djævlerokker

Ud over den balinesiske kultur og natur banker Emil Midé Erichsens hjerte selvfølgelig også for al den fantastiske dykning, der er at finde i havene rundt om Bali. For turister med dykkercertifikat anbefaler han to dykkerspots. 

- Det ene er et af verdens flotteste vrag. Det hedder Liberty og ligger oppe på nordkysten. Det har en koralbegroning, man ikke ser andre steder i verden. Og det er nemt tilgængeligt, forklarer Emil Midé Erichsen.

Vil man have en dykkeroplevelse med nogle af havets kæmper, skal man tage til den sydlige del af Bali. Her finder man øen Nusa Penida, som man kan nå med båd fra Bali. Og her er der fyldt med djævlerokker - eller manta rays som de hedder på engelsk - som er verdens største rokke, hvis vingefang kan blive op mod syv meter.

- Der er næsten garanti for at se manta rays på manta point, og det er altså en stor oplevelse, siger Emil Midé Erichsen.