Fotograf deler kahyt med Theis: - Det er ikke en ren badeferie

Det kan lyde som et drømmejob at være fotograf på Havana. Men sommetider er det faktisk temmelig surt, fortæller fotograf Hannelore Dörner.

Du kan se de første tre afsnit af 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY

Hun sejler rundt med familien fra 'Kurs mod fjerne kyster' i eksotiske egne af verden, hvor vandet er azurblåt og temperaturerne er misundelsesværdige. Men det er ikke en ren badeferie, som fotograf Hannelore Dörner er på.

Det er nemlig også hårdt at være på arbejde i troperne.

- I denne omgang var den største udfordring, at det var rigtig varmt. Og når man løfter et tungt kamera, bliver det endnu varmere, så jeg svedte som et svin - jeg var fuldstændig gennemblødt hele tiden, siger Hannelore Dörner.

Særligt var det slemt, når der skulle filmes nede i båden, hvor der ikke er meget vindcirkulation.

- Man efterlader en pøl af vand under sig, når man står dernede og filmer. Drengene kalder mig faktisk Hanne-klamme-lore på grund af det, siger hun grinende.

Der er fire toiletter på Havana, og der er et af dem lavet om til et tv-toilet.

Hannelore Dörner, fotograf på 'Kurs mod fjerne kyster'

Selv toiletterne er fyldt med udstyr

Varmen er dog ikke det eneste, der gør det til et noget anderledes job. På en båd som Havana bor man nemlig rigtig tæt sammen.

- Jeg deler kahyt med Theis, når vi er afsted. Der har vi en køjeseng, hvor han sover øverst, og jeg sover nederst i den brede køje, der er 80 centimeter bred. Man lever meget tæt sammen, men jeg er vant til at være på en båd og kender familien fra gamle dage, så det går nok, fortæller Hannelore Dörner.

Til gengæld kan det være lidt af en udfordring at få plads til alt udstyret om bord på Havana. Men her er der taget kreative opbevaringsløsninger i brug.

- Der er fire toiletter på Havana, og der er et af dem lavet om til et tv-toilet. Derudover er der et mad-toilet og et udstyrs-toilet, hvor der er droner og tasker. Og så gemmer jeg nogle mikrofoner ude under bordet i kahytten, siger Hannelore og uddyber:

KURS MOD FJERNE KYSTER

  • Mikkel Beha Erichsen og hans familie tager i fjerde sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'' hul på jordomrejsens sidste del. 
  • I Indonesien kommer de helt tæt på lokalbefolkningen og på de dyr, der lever i øriget. Derfra går turen videre mod Singapore, hvor skibet Havana med besætning skal fragtes til Europa på et containerskib. Og endelig venter en vild velkomst i København, da de vender hjem fra den tre år lange rejse.
  • Du kan se programmet på TV 2 onsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY

- De løsninger kan jo kun gå, fordi familien er så søde og lette at danse med - mange var nok blevet irriteret over alt udstyret. Alle i familien ved også, hvordan man håndterer et kamera, så vi lever med, at der er udstyr overalt, siger Hannelore Dörner.

Kæmpede mod myg, igler og krokodiller

Det er altså ikke altid helt nemt at få billederne i kassen til 'Kurs mod fjerne kyster'. Det måtte fotograf Hannelore Dörner også sande, da hun på Kumai-floden ved øen Borneo i Indonesien skulle have det helt rigtige billede af Havana.

Billedet skulle tages fra flodens bred - inde ved mangroveskoven. Og det var ikke helt problemfrit, for kombinationen af vand og mangroveregnskov elsker de aggressive myg i troperne. Så på en dag, hvor det var 35 grader, måtte Hannelore Dörner pakke sig helt ind fra top til tå for at undgå at blive stukket.

- Da jeg første gang hoppede af på bredden for at få billedet, blev jeg ædt af myg. Så jeg måtte tage til båden og tage tøj på, for vi skulle jo have det billede. Det er meget arbejde for et billede, der er på skærmen i få sekunder, forklarer Hannelore Dörner til TV 2.

Og faktisk er myggene ikke den eneste udfordring. I Kumai-flodens mudrede vand er der andre ubehagelige dyr. Under vandets overflade gemmer der sig nemlig igler og krokodiller. Men heller ikke det, kan afholde Hannelore Dörner fra at passse sit job til perfektion.

- Jeg var da lidt bange for at stå blandt krokodillerne, men sådan er det jo med meget af det, vi laver. Man gør det jo bare alligevel. Ens 'mindset' bliver bare et andet, når man er afsted på sådan en opgave, forklarer Hannelore Dörner.

Om det lykkedes hende at få det helt perfekte billede fra Kumai-floden, kan du se i et af de kommende afsnit, hvor sejlerfamilien er på Borneo.

Du kan se de første tre afsnit af 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY