Kurs mod fjerne kyster

Beha: Det her ryger på top fem over mine vildeste oplevelser

Mødet med orangutanger i Borneos truede regnskov var en intens oplevelse for Mikkel Beha Erichsen.

Han har rejst i det meste af verden og oplevet flere vilde ting, end de fleste andre har. Alligevel blev Mikkel Beha Erichsen dybt fascineret, da han besøgte Borneos regnskov.

Faktisk beskriver han på sine egne optagelser oplevelsen som i top fem over de vildeste ting, han har prøvet

- Alt det, der foregår på havet, er vi jo trygge ved, men det med at stå langt inde i en regnskov er jo totalt ukendt for os. Vi skulle bevæge os langsomt, fordi der er rødder og træer over alt, og der var ingen anlagte stier. Samtidig med det, trak det op, og der kom massiv regn og torden. Det hele var så intenst, og det duftede af regnskov, fortæller Mikkel Beha Erichsen om oplevelsen.

Mikkel Beha Erichsen og familien var i regnskoven, fordi de ville helt tæt på de meget truede orangutanger. Og dybt inde i regnskoven befandt der sig en hun-orangutang med sin lille unge, så derfor måtte Mikkel, Marian og Theis vade tværs gennem regnskoven på et par gamle togskinner, der i sin tid blev brugt til at fragte tømmer på.

Vi skal passe på regnskoven

- Når man går der, midt i den vilde regnskov, og man så ved, at der er nogle af verdens mest truede dyr derinde, så får man sådan en helt speciel fornemmelse i kroppen, siger Mikkel Beha Erichsen.

Jeg sejlede alene om natten og navigerede uden om isbjerge, og når det så blev morgen, tonede isbjergene frem. Det står som noget af det smukkeste, jeg har set.

Mikkel Beha Erichsen

Efter flere timer i skoven i silende regn, nåede de frem til hunnen og dens unge, som efterhånden er en sjældenhed at se

Dyrene er truede, fordi regnskoven svinder ind. Flere og flere af dens træer bliver nemlig fældet af industrien.

- Jeg havde en følelse af, at vi virkelig skulle passe på regnskoven - vi kan jo ikke klare os uden den. Det gjorde kæmpe indtryk, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

Grønlands isbjerge topper listen

Når man spørger, hvilke oplevelser, der ellers har gjort stort indtryk på Mikkel Beha Erichsen, nævner han er oplevelse, der stammer helt tilbage fra dengang, han var 18 år.

- Dengang sejlede jeg en postbåd ved Grønlands vestkyst. Jeg sejlede alene om natten og navigerede uden om isbjerge, og når det så blev morgen, tonede isbjergene frem. Det står som noget af det smukkeste, jeg har set i mit liv, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

Derudover gør det stort indtryk på ham, når han møder lokalbefolkningen de steder, hvor han kommer frem.

- For mig betyder det mere og mere at møde mennesker. I 'Kurs mod fjerne kyster' husker jeg især mødet med befolkningen i Venezuela, som var utrolig imødekommende, selvom de bor et af verdens farligste steder, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

Venezuelas hovedstad Caracas skulle være verdens farligste hovedstad. Hovedstaden besøgte Mikkel Beha Erichsen i sæson 1 af programmet.