Kurs mod fjerne kyster

Et år efter utrolig hjemkomst: Nu bliver Havana gjort klar til nye sejlture

For præcis et år siden lagde Havana til i København efter en jordomsejling. Et øjeblik, som Emil Midé Erichsen ikke sådan lige glemmer.

20.000 mennesker havde taget plads på kajen ved Toldboden i København, mens hundredvis af både fulgte i Havanas kølvand ind gennem Øresund.

Det var et vildt menneskehav, Havana og familien fra 'Kurs mod fjerne kyster' vendte hjem til for et år siden, efter de havde været tre år til søs. 

- Det står stadig som en helt uvirkelig dag i min hukommelse. Da jeg vågnede den dag, vidste jeg bare, at der ville ske noget stort - at mit liv ville ændre sig fundamentalt, fortæller Emil Midé Erichsen om dagen for hjemkomsten.

Mens Emil og Theis Midé Ericsen sejlede rundt i Mellemamerika, Fransk Polynesien og Sydøstasien, gik de hen og blev folkeeje hos danskerne, hvor knap en million har fulgt deres rejse på tv.

Først på jordomsejlingens allersidste del ind mod København, gik det op for Emil, at de var blevet nogle særdeles populære herrer.

Med Kronborg om styrbord

- Da vi rundede Kronborg om morgenen kunne jeg godt se, at det kunne gå hen og blive et tilløbsstykke, for allerede der fulgte flere hundrede både os. Jeg blev utrolig rørt, da vi sejlede op gennem Øresund, fortæller Emil Midé Erichsen.

Fra TV 2s helikopter, der var sat i luften i dagens anledning, var det da også et spektakulært syn. Flere hundrede både skar sig rundt om Kronborg-pynten med deres hvide sejl og videre ind til Toldboden i København, hvor et stort menneskehav ventede. Det var en helt ny hverdag, Theis og Emil kom hjem til.

Siden hjemkomsten har Havana ligget fortøjret ud for familiens husbåd i København. Men det gør den ikke længere. 

Nu er båden nemlig kommet på land, hvor den skal gøres klar til nye eventyr.

- Lige nu går jeg og giver Havana en kærlig hånd. Jeg har ikke rørt hende, siden vi kom hjem, så nu skal hun have en kærlig hånd, fortæller Emil Midé Erichsen, der efter hjemkomsten har købt sig ind i båden sammen med sin kæreste.

De ejer nu en tredjedel af båden, Theis og hans kæreste ejer den anden tredjedel, mens Mikkel Beha Erichsen og hans kone Marian ejer den sidste tredjedel.

Havana i de danske farvande

Selvom Havana nu bliver gjort klar til nye eventyr, er der dog ikke tale om, at den skal ud på de syv verdenshave igen lige med det samme. Derimod kan du være heldig at spotte Havana i de danske farvande.

- Hvis vejret bliver godt, så skal Havana måske ud at sejle en lille tur, men jeg ved ikke hvortil endnu, siger Emil Midé Erichsen, der også selv bliver i Danmark hele sommeren.

- For første gang i mange år har jeg en hel sommer hjemme i Danmark, så det går jeg bare og nyder. Når vejret er godt, og de lange lyse nætter er her, så er der ikke noget skønnere end at være hjemme i Danmark, siger Emil Midé Erichsen.

Om vi får Havana at se på skærmen igen er endnu uvist, men både TV 2 og Mikkel Beha Erichsen har tilkendegivet, at det kunne være dejligt med nogle nye rejseprogrammer.

Hvor meget ved du om Kurs mod fjerne kyster?

 1. Havana runder Kronborg

  Hvornår kom Havana hjem til København?

  Du har 0 rigtige

 2. Droneskud

  Hvilket af disse fire lande har de ikke besøgt på jordomsejlingen?

 3. Her hører de skrig fra fordækket.

  Hvad frygter besætningen på Havana mest?

 4. Havana

  Hvem er kaptajn på Havana?

 5. Havana på land

  Hvorhenne er Havana på land for at blive repareret?

 6. Emil og Theis

  Hvor længe har Theis og Emils jordomsejling varet?

 7. Havana får nyt sejl.

  I hvilket land har Theis og Emil opholdt sig i længst tid?

 8. Mkkel Beha

  Hvordan bor Mikkel Beha, når han er hjemme i Danmark?

 9. Dykning med vrag

  Hvem får dykkercertifikat på rejsen?

 10. Mikkel Beha får drengedrøm opfyldt.

  Hvilken drengedrøm får Mikkel Beha opfyldt i sæson tre?