Om to år kan du booke en sovekabine på flyrejsen

Flere flyselskaber har allerede vist interesse for sovekabinerne, siger Airbus-chef.

Der er gode nyheder, hvis du er en af dem, der døjer med at falde i søvn, mens du sidder ret op i et flysæde og har snæver benplads.

Den europæiske flygigant Airbus vil nemlig sammen med det franske selskab Zodiac Aerospace producere sovekabiner, så det bliver muligt for passagererne at lukke øjnene på en formentlig mere komfortabel, vandret soveplads.

Zodiac Aerospace producerer systemer og udstyr til fly, mens Airbus producerer passagerfly. 

Sovekabinerne laves således, at de let kan monteres i de originale lastrum – og det gør altså, at der er udsigt til at kunne booke en vandret flyrejse allerede fra 2020. 

I en pressemeddelelse lyder det fra Airbus, at de nye sovekabiner ikke vil komme til at påvirke bagagekapaciteten. 

Kunderne er positive

Christophe Bernardini, administrerende direktør hos Zodiac Aerospace, siger, at forbedrede oplevelser for passagererne er nøgleelementet i at skille sig ud fra andre flyselskaber.

Airbus-chefen bag initiativet, Geoff Pinner, har også den forbedrede kundeoplevelse for øje og siger, at han allerede har modtaget positive meldinger fra adskillige flyselskaber.

I 2017 leverede Airbus 718 fly til 85 kunder fordelt i hele verden, og de 50 fly, som SAS for nyligt har sikret sig, er også alle produceret af Airbus.